Aarnimetsän hämy

Multiharju Seitsemisessä


12 kommenttia

 1. derelict sanoo:

  Komia on mehtä.

  Joku outo tuhru kuvan keskeltä oikealle päin. Kuvankäsittelystä kotoisin?

 2. Gahpir sanoo:

  Taitaa olla eteläisen Suomen ainoita metsälaikkuja, jota ei ole käpistelty koskaan. Räntää tuli välillä rivakasti,sitä saattaa olla linssin päällä myös, 15 sek valotusaika ja reipasta käsittelyä Lightroomissa, muttei huttuja.

   

  Date Time Original: 2017:11:14 17:03:02

  Exposure Time: 15

  F Number: f / 11

  Exposure Program: Manual

  ISO Speed Ratings: 100

 3. derelict sanoo:

  Taitaa olla eteläisen Suomen ainoita metsälaikkuja, jota ei ole käpistelty koskaan.

  Kuvankäsittelystä mie kirjuutin, kuka hitto sitä ny tommosta mettää käsittelis. Mut räntä varmaan syynä suttuun kun on toinenkin samanlainen.

 4. Jaket sanoo:

  On komeeta metsää,kelpaisi kuukkelin tuolla lennellä.

  Viimekerrasta ku tuolla kävin,on kymmenisen vuotta…

 5. Gahpir sanoo:

  Oli yllättävän hiljaista eilen illan kähmyssä. Ei yhtään tikkain kopistelua, mitä aina jostakin edes kuulee. Kuukkelireittejä ajeltiin, mutta eihän sekään käskien  laula..

 6. derelict sanoo:

  Jos kuvan metsää vertaa niihin etelän ja esim. Kuusamon seudun ja Lapin metsiin jossa olemme kuukkeleita tavanneet ni ainoo yhtäläisyys on metsä muttei silti kuitenkaan kuvan kaltainen.

  • Gahpir sanoo:

   Meillä on kyllä sellainenkin kokemus, että viimeinen varmistettu kuukkelihavainto Seitsemisessä on vähän samantyypisestä metsälaikusta, siis vanhaa metsää jossa keloja ja lahopuita, tikkametsää siis, ei kovin tiheää, sekalaista puustoa. Lapissa voivat asustella melko avoimellakin alueella, jos vain on harvakseltaan jotain puustoa, minkä välillä voi liihoitella, muuten matala tunturikoivikkokin kelpaa.

 7. Jaket sanoo:

  Viimeksi kun näitä kuukkeleita,tänä syksynä Rovaniemellä,maasto oli melko tuollasta,keloja,kaatuneita puita,,ehkä aavistus harvempaa kuitenkin…

 8. JariS sanoo:

  Komeaa on aarnimetsä. Ehkä vähän tummempana kuvat vielä korostaisivat syksyn tunnelmaa.

  Pirkanmaan kuukkelikartoituksesta teille vähän sisäpiirin ennakkotietoja… Joitakin havaintoja, mutta ei varmoja uusia reviirilöytöjä. Syksyn varastointikauden ruokintapaikkoja ollaan vähitellen purkamassa, ja ensi syksynä jatketaan. Kannattaa niitä etsiä, vaikka ei löytyisikään – paljon muuta mukavaa on maastossa tullut koettua. 

  Vanha kuusimetsä on perinteistä etelän kuukkelimaastoa, mutta sekametsäkin toimii, ja erityisesti veden vaivaamat, naavaiset kuusivaltaiset alueet – ehkä majavan avustamat puronvarret jne. Jatketaan kiertelyä ja voipaperien rapistelua nuotiopaikoilla, ja kaikki vinkit otetaan auliisti vastaan vaikka minun sähköpostini kautta: jarisepp@luukku.com

   

 9. derelict sanoo:

  Jonkun ajan päästä viikonlopuksi Manseen, mitään järkeä päiväseltään tuolla alueella käydä?

 10. JariS sanoo:

  Järjestä en tiedä, mutta fiiliksellä ilman muuta kannattaa. Eikös se ole parin viikon päästä täysikuukin sinulle tilattuna? Multiharju on helppo kohde, voin laittaa pari muuta sähköpostiin.

 11. derelict sanoo:

  Kiitos jo nyt!

   Nii, järkee meikäläisen hommissa koska oo ollu, tunteella mennään vaik suosilmäkkeeseen!

  Osuu sunnuntaille iso kuu eli kotia kohti sillo ajellaan valitettavasti jo. Mut jos naisväki kierii ympäriämpäri Mansen keskustan kauppoja ni ehkä ehtisin sivummalla lauantaina käymään.

  Tullessa koukataan Vesilahden kautta, pitää selvii jääkö Vesilahden ja Mansen väliin mitään kivaa.

Vastaa