AE-L/AF-L painikkeiden ohjelmointi

Mitä namiskaa käytätte tarkentamiseen,laukaisinta tai jotain muuta?

Nyt on kysymys toiminnallisesta kuvauksesta,telkät kiitää toisiaan takaa sulapaikoissa ja isommat joutsenet tekee samaa.

Olin jo unohtanut tällaisen"kikan",ohjelmoidaan otsikossa mainittu nappi pelkästään tarkentamaan ja laukaisin hoitaa pelkän laukomisen.

Kamerasta AF-C/jatkuva tarkennus päälle,peukalolla hoidetaan tarkennus,etusormi laukoo...

Tänä keväänä otin uudelleen käyttöön,välillä vaan olen ihmetelyt jonkinaikaa,miksi kamera ei tarkenna laukaisimesta 🙂

 


3 kommenttia

 1. Gahpir sanoo:

  Olen vuoden päivät opetellut peukalotarkennusta ja yllättävän helposti se menee selkäytimeen. Käytän Canonissa niitä C1 jne muistipaikkoja, joihin tallentuu kaikki asetukset. Yksi ns lintukuva asetus, jossa pistetarkennus peukalolla. Olen myös opetellut uudestaan pitämään kämmenen manuaalitarkennuksella, jolla voi sitten jatkaa, jos ei risukossa muuten synny. Liikaa tulee aina vaan epäterävää helpoissakin tilanteissa.

 2. Jaket sanoo:

  Hyvä,että on muitakin peukalotarkentajia…

  Kait sen oppii muistamaan,kun aikansa treenaa.

  Noita muistipaikkoja en ole koskaan käyttäny Nikon:ssa,olisi varmaan ihan hyvä ottaa käyttöön.

  Ite jätän melkeenpä aina kuvan ottamatta,jos tarvitsee alkaa manuaalilla tarkentamaan.

  Kyttäsin mökkilammen pienessä sulassa joutsenia,telkkiä sen vajaa kaksi päivää,kerran joutsenet laskeutuvat keskelle lampea,hetikohta naapurin koira ajoi ne lentoon..telkistä ylilento näköhavainto,samoin kurjista,välillä tosin pilkoin/pinosin puitakin…

 3. Gahpir sanoo:

  Muistipaikat on hyviä nopeisiin tilanteisiin, kun saa yhden napin takaa edes jonkin kuvausasetuksen, käytän Iso arvoa tuossa automaatilla. Yöhommissa on myös kätevä, kun saa napin takaa tarkennusasetukset ja toisesta kuvausarvot.

Vastaa