Aihealue käpytikka

477 0

Kevättä tekemässä

Käpytikka morsettaa Lisätään tuohon vielä vähän haastetta... Mikä lintu morsettaa ääninäytteen laidoilla? Keskimmäinen takoja on käpytikka, mutta entä tuo ensimmäinen ja viimeinen morsettaja. Tuolla paikalla, kuusikon reunalla vanhalle pellolle sekalaista lehtipuuta kasvaneessa ryteikössä näkyi tai kuului reilun puolenkymmentä käpytikkaa, ainakin kaksi-kolme harmaapäätikkaa ja ainakin yksi pikkutikka, joista kaikista sain näköhavainnon... Joku oli tuonut ihan tuohon viereen muutamia isoja jänisverkkoon käärittyjä läskilevyjä ja lieneevät kasautuneet pakkasten aikaan noiden myötä hyvin pienelle alueelle?
419 0

Lintulautabongaus

Tämä "kisa" on vähän kuivahtanut, mutta jatketaan... Laskujeni mukaan käpytikka on yhdeksäs mökkiruokinnalta tänä talvena kuvaamani laji. Muutama vakiokävijä on vielä kuvaamatta, ja kohtahan siellä alkaa olla jo muuttolintujakin!
558 0

”Palokärki-projekti”

Ei tule musta tikka ruokinnalle,ainakaan ole vielä kuvaan jäänyt... Vakiokävijä,käpytikka juuri ja juuri sai itsensä kuvattua.. ja tiaisia riittää.Laitanpa liiketunnistimen mihin kohtaan vain,tiaiset löytää sen ja istuskelevat sen päällä ja laukovat kameraa..kortin täyteen...:) Ootellaan nyt vielä niitä kunnon valoisia kelejä ja tuiskuttomia päiviä,objektiivi on ollut usein puuterilumen täyttämä...