Aihealue Linnut

1

Olisiko tuulihaukkanaaras

Ajelin eilen metsäautotietä illalla ja näkyi toi haukka kaukana kelopökkelössä, ensin kuvasin auton vierestä ja lähdin lähestymään pikkuhiljaa lintua ja pääsin noin 25m, siinä kuvasin vähänaikaa ja lädin takaisin autolle, lintu jäi paikoilleen eikä juurikaan välittänyt vierailustani.
0

Teeri

Tänään kuvattu, tunttuu laji taantuvan.
0

Pulmusia pyryssä

Kevät on jatkunut talvisena - Itse asiassa kevät ei pohjoisosassa maata ole vielä edes alkanut, sillä vuorokauden keskilämpötila on pysytellyt tukevasti pakkasella. Siksi ei voi puhua takatalvestakaan, kun talvi ei termisesti ole vielä edes päättynyt. Peipot ilmaantuivat Napapiirin korkeuksille puolisentoista viikkoa sitten, ensimmäinen västäräkki melkein samaan aikaan. Pulmuset ovat kevään airuita. Rovaniemellä niitä näkee maaliskuun lopulla - huhtikuun alussa satapäisiäkin parvia. Linnut jatkavat tehokkaasti matkaansa kohti pohjoista, niinpä niitä voi havaita Utsjokea ja Enontekiötä myöten aivan huhtikuun alkupäivinä, vaikka talvi...
10

Tarkennuksen asetukset

Vehkeet pitäisi olla tarkennukseen kohtalaiset 7D2 ja Canonin oma 300mm ja 1,4x jatkos kolmos sarjaa. Aina vaan tulee liikaa sekulia skarpin takia. Sanokaapa millä asetuksin kuvaatte vaikka tälläistä tilannetta? Kaikki tarkennus vinkit kelpaa. Onko esim niissä Case 1- jotain asetuksissa käyttökelpoista, itse en saa niillä mitään eroa oikeassa tilanteessa.