Aihealue Lintulautabongaus

45 0

Lintulautabongaus

Tämä "kisa" on vähän kuivahtanut, mutta jatketaan... Laskujeni mukaan käpytikka on yhdeksäs mökkiruokinnalta tänä talvena kuvaamani laji. Muutama vakiokävijä on vielä kuvaamatta, ja kohtahan siellä alkaa olla jo muuttolintujakin!
255 3

Viikon kuva 49 / 2017 ja kahdeksas ruokintalaji

Mökkiruokinnallamme on vuosien varrella piipahtanut niin pähkinänakkeli kuin viirupöllökin, mutta vasta tänään, 25 vuoden jälkeen, ensimmäinen harmaapäätikka. Taisin vähän tuuletella... Hätäisesti käsivaralta ja lasin takaa sain jonkinmoisen kuvankin, joten siitä tuli samalla tämän talven ruokintapaikalla kuvattu laji numero 8.
113 1

Punatulkut (Laji nro 6 lintulaudalla)

Talvi nytkähti ensilumen myötä pykälän eteenpäin, ja peräkammarin eikun perämetsien asukkaita alkaa ilmaantumaan. Tosin nyt on pudottanut silkkaa vettä koko päivän ja lumi sulaa huushelkkariin. Mikä on hyvä juttu, tässä pitäisi muutama viikko vielä punnertaa ennen talviunia... Viherpeippo, hömötiainen ja puukiipijä on myös bongattu, vaan kuvaamaan en ole kerinnyt. Luikkivat karkuun pelkurit. Haulikko! Harmaapäätikka ja varpuspöllö ne on toivelistan ykkösinä kuitenkin.