Aihealue Maisemat

404 4

Riisipuuroa.

Riisipuuroa, sitä tuo lumi nyt täällä on. Märkää ja upottavaa, paksulti. Ei kestä ees isoilla lumikengillä yhtään kävellä, paitsi aiemmin tallatuilla urilla. Kohta siis japanilaisella kehonsiirtolaitteella paikasta A paikkaan B.
590 5

Taivaallista tulta

Revontulet leiskuivat melko voimakkainen viikko sitten Rovaniemen taivaalla.Ei tarvinnut lisätä sitä pientä"etelän lisää" enää kuvankäsittelyssä. Harmi,kun ei tullut matkaa oikein kunnon laajakulmaa,tulet näkyi niin laajalla alueella,kulkivat pitkälle etelätaivaalle ja korona valutteli säteitään taivaan lakipisteeltä... Tässä kuvassahan on tarkennus metsässä,mutta jätin sen kuitenkin... Panoraama tämä.   Oli tosi nopealiikkeinen korona,1 sek:n valotusaika oli liian pitkä.  
539 2

Viikon kuva 10/2018

Tulihan ne kauniit talvipäivät viimeinkin Saimaalle. Aurinko jaksoi jo vähän lämmittää ja sulattaa kallioiden jäitä 7.3.2018. Jään paksuus on vain 30-38cm. Odotettavissa on siis aikainen jäiden lähtö.
1002 6

Värilämpötilan säätö

Värilämpötila vaikuttaa yksiselitteiseltä mitattavalta arvolta, joka voidaan asettaa kohdalleen ja kaikki on oikein. Ikävä kyllä elävässä elämässä oikeata värilämpötilaa ei ole. Värilämpötilalla tarkoitetaan valon väriä ja se on helposti mitattavissa tilanteessa, missä on vain yksi selkeä valonlähde ja vähän heijastuvaa valoa, vaikkapa kuunvalo tai kynttilän valaistus. Valokuvauksessa kuvan sävyä säädetään antamalla kameralle tieto, mikä valo kuvassa on valkoista, värilämpötilan säätö, White balance. Se voidaan asetella kamerassa jpeg kuvaan,( raw kuvaan tämä sähköinen säätö ei vaikuta), tai varsinkin raw tallennuksessa värilämpötila...