Aihealue Maisemat

2

Veden määrä.

Kesä ja syksy olleet sateiset kait koko maassa. Tulla tupsahti vuoden 2012 kuvia kovoilta ja kun tuon ensimmäisen kuvan näin niin aattelin laittaa viime sunnuntaisen kuvan kanssa molemmat esille. Eka kuva on otettu 16.9-12 ja tosiaan toka taas 15.10-17. Välivuosinakin ollut isoja eroja mutten muista onko kertaakaan virrannut koskessa noin paljon vettä kun siellä on käyty.
1

Lokakuinen Korento

Aurikoinen aamu (ois ristin paikka seinään), päätettiin lähteä karpalon keruuseen, emäntä ja koira autoon ja eikun matkaan Kongolle, ehei.. ei afrikkaan vaan pitkälle ja suht kapealle saarelle  Savonlinnan alapuolisella vesistöllä jota saimaaksi kutsutaan. 40 kilometrin jälkeen kapulalossilla salmen yli saareen ja matka jatkui vielä noin 7 kilometriä ennen määränpäätä. Sanottakoon että saaren kapea hiekkatie ei ollut hiekkainen, vaan nyrkin kokoisen kivimurskeen peittämä ja kaivinkoneita sekä murskekuormaa kuljettavia autoja piti odotella ja väistellä alvariinsa. Suuret metsäyhtiöt U.. ja St........ kumpikin omistavat...
8

Taivaalliset panoraamat

Eilinen ilta ja alkuyö olivat pitkästä aikaa selkeät,niinpä innostuin reposjahtiin. Ei mitään kummallista näkynyt taivaalla,silminnähtävä rauhallinen kaari/harso ja hieman säteitä. Ilma kylmeni hurjasti,meni ainakin Nokialla nollaan,mikä nostatti usvaa lammen pintaan.
0

Puistokuvausta

Aina ei jaksa/viitsi lähteä "erämaihin" kuvailemaan,laitan muutamat kuvat Vaakonpuistosta,Tampereelta.
5

Syksyn henkeä taivaalla

Reippaasti väännelty kuva jälkikäteen. Perusasetukset on kuitennii 20sek, f1,4, Iso 2500 ja 6D täysikenno. Suurin odotuksin ostin kameralehden 12€, jossa upeita yökuvia esimerkkeinä, mutta vähän jäin lopullisia vinkkejä paitsi. Lähinnä olisi kiinnostanut, miten nuo eri valotukset on yhdistetty jälkikäteen. Onko joku tälläista kokeillut?
0

Reposet

Revontulia muutaman viikon takaa,eivät aivan myrskyksi saakka villiintyneet... Valosaaste ei paljoakaan häirinnyt.
0

Veden äärellä

Laittelen muutamia syksykuvia näytille.Hieman joutui ruskanvärejä joissain kuvissa"terästämään"..... Kuvauspaikkoina olivat Vahonkoski,Ikaalisissa ja Näsijärvi.