Aihealue Maisemat

0

Kesäyön taikaa

Kuvasin tämän viime yönä puolen yön aikaan mökin rannasta. Kuvasin Olympus OM-D E-M1 Mark II kameralla neljä HDR kuvaa, jotka yhdistin Lightroomissa panoraamatoiminnolla. Kamera jalustalla. Suomen kesäyöt ovat maagisia vaikka taivas olisikin pilvessä...
0

Näsijärvi myrskyää

Muutamia kuvia viimeviikkoisesta"myrskystä",tuuli oli puuskissa 16m/s. Ja pari kuvaa Myllypuron putouksesta,Tampereen Kalkusssa.Rentukoilla ja ilman... .
0

Revontulia kauden lopulta

Nythän yötaivaat ovat jo hyvän kotvan olleet liian vaaleita revontulten näkymiseksi saati kuvaamiseksi. Tämä siis maaliskuun viimeiseltä päivältä, jolloin oli mukavasti nostetta aurinkotuulessa. Muutoin revontulten osalta päättynyt 2016-17 kausi oli aivan kohtuullinen, joskin yhtä selkeästi osoitus siitä, että kohti auringonpilkkuminimiä mennään. Tulevina vuosina siis Etelä-Suomessa revontulia nähdään entistä harvemmin, pohjoisessa muutos ei ole yhtä dramaattinen. Tämä kuva on seitsemän kuvan panoraama, jonka kuvakulma vaakasuunnassa n. 180 astetta. Kohtalaisen massiivinen kaari siis kyseessä.