Aihealue Muut eläimet

1

Lokakuinen Korento

Aurikoinen aamu (ois ristin paikka seinään), päätettiin lähteä karpalon keruuseen, emäntä ja koira autoon ja eikun matkaan Kongolle, ehei.. ei afrikkaan vaan pitkälle ja suht kapealle saarelle  Savonlinnan alapuolisella vesistöllä jota saimaaksi kutsutaan. 40 kilometrin jälkeen kapulalossilla salmen yli saareen ja matka jatkui vielä noin 7 kilometriä ennen määränpäätä. Sanottakoon että saaren kapea hiekkatie ei ollut hiekkainen, vaan nyrkin kokoisen kivimurskeen peittämä ja kaivinkoneita sekä murskekuormaa kuljettavia autoja piti odotella ja väistellä alvariinsa. Suuret metsäyhtiöt U.. ja St........ kumpikin omistavat...
3

Viikon kuva 40/2017

Tein jokavuotisen tarkastuksen maakellarissa perhosia etsien. Tänä syksynä 17 liuskayökköstä oli hakeutunut sinne talvehtimaan. Viime syksynä en löytänyt yhtään. Nyt joukossa oli myös  kaksi mittaria. Suurin osa liuskista oli yksin, mutta kaksi paria oli hakeutunut yhteen.
5

Oli hepokatti maantiellä poikittain…

…jala jallai jala jala vei. Ja se haravalla kaiveli…No, tuo ei kyllä enää kaivele, mutta tuota perälisäkettä voisi hyvässä lykyssä käyttää sirkka-aterian jälkeen hammastikkuna? mie iten kommentista juolahtikin mieleeni näinkköön tämäkin hepokatti saisi  kolmen kuukauden aikana reilu 100 000 katselukertaa https://www.youtube.com/watch?v=obLNsJqZaB8. Voisi olla vaikkapa lehtohepokatti, mutta en lähde sen enempää arvailemaan... Hanna voisi antaa tarkemman lajimäärityksen.