Aihealue Tekniikka

519 0

Äänitiedoston lataus

  ... ei tänne onnistu eikä omia toimivia sivuja ole... Muutaman äänitiedoston olen ladannut xeno.xanto.org sivuille. Tuonne pyrin kuitenkin lataiemaan vain kohtuullisen laadukkaita tallenteita. Enimmät olen linkittnyt tuolta toiselta foorumilta. Olisi kiva kuulla äänitallenteista ja niiden linkittämisestä tänne SLV:n foorumille yhdistyksen mielipide - jos sivuja yleensä yhdistyksen toimesta katsotaan?
446 0

Heiluva etsinkuva

Kuka tietää,miksi peilittömän järjestelmäkameran,Panasonic GX8,etsimen kuva ei vakaudu,vakaajat(dual I.S)päällä . Vai eikö sen kuulukaan,en ainakaan usko niin? Jotenkin sähköisestihän etsinkuva muodostetaan,toisin kun peililisessä järkkärissä,en tunne tarkemmin tekniikkaa...    
649 3

AE-L/AF-L painikkeiden ohjelmointi

Mitä namiskaa käytätte tarkentamiseen,laukaisinta tai jotain muuta? Nyt on kysymys toiminnallisesta kuvauksesta,telkät kiitää toisiaan takaa sulapaikoissa ja isommat joutsenet tekee samaa. Olin jo unohtanut tällaisen"kikan",ohjelmoidaan otsikossa mainittu nappi pelkästään tarkentamaan ja laukaisin hoitaa pelkän laukomisen. Kamerasta AF-C/jatkuva tarkennus päälle,peukalolla hoidetaan tarkennus,etusormi laukoo... Tänä keväänä otin uudelleen käyttöön,välillä vaan olen ihmetelyt jonkinaikaa,miksi kamera ei tarkenna laukaisimesta :)  
1703 10

Kevyt kenttäkamera hakusessa

Toinen virheostos Nikon V1 sanoi sopimuksensa irti (suljin jumiutui) eikä tuota turhaketta kannata korjuuttaa. Tilalle tarvittaisiin uusi. Nikon D500 löytyy, mutta tuo on liian suuri lenkille ja etenkin äänityslaitteiden kaveriksi eli ehdoton edellytys on kohtuullinen koko. Sääsuojaus??? on ainakin hyvä plussa, jonka voi perustelluista syistä ohittaa. Hinta pitäisi pysyä kohtuutasossa, mikä se sitten onkaan... Jos olisi pudjettia hankkisin Olympus OM-D E-M1 Mark II + M.Zuiko 40-150mm f/2,8+MC-14, mutta tuohon ei bujetti riitä... mutta miä sitten? Hyvät perustellut neuvot olisivat paikallaan.
492 3

Nikkor:n ja panasonic:n yhteiselo

Kaikenlaisia adaptereitahan on saatavilla. Löytyyköhän sellaista mistään,mikä kuljettaisi sähköt Nikkor 200-500mm:n ja Panasonic GX8:n välillä,AF toimisi,vakaajakin kenties,aukko välittyisi kameralle? Vai onko tyytyminen manuaalitarkennukseen ja arvojen arpomiseen?Pikaisella hakemisella löysin adaptereita,mutta nuo edellämainitut ehdot ei täyty. Yhdistelmästä tulisi äänetön kesähitti kaakkurilammelle  
725 1

Valkohäntäkarvapallo

Tässä kokeilin eka kertaa valoporttia, eli kun eläin katkaisee valonsäteen kamera laukeaa. Harmi vaan että tarkennus oli asetettu siihen kohtaan missä taaempi peura on, joka laukaisee tämän kuvan. Siksi etualalla oleva karvapallo on hieman epätarkka. Mutta hauska kuva kumminkin.
697 4

Pää per****sä

eli saturaatiotesti. Kuva on tallennettu raakatiedostona. Värilämpötila poimittu lumpeen valkoisesta. Molemmissa kuvissa on samat säädöt värikylläisyyttä lukuunottamatta. Vasemmanpuoleisessa värikylläisyys on 0, oikeassa monen ulkalaisen foorumin tavoin nostettu (tässä vähän jo yli) arvoon 70.  
1234 6

Värilämpötilan säätö

Värilämpötila vaikuttaa yksiselitteiseltä mitattavalta arvolta, joka voidaan asettaa kohdalleen ja kaikki on oikein. Ikävä kyllä elävässä elämässä oikeata värilämpötilaa ei ole. Värilämpötilalla tarkoitetaan valon väriä ja se on helposti mitattavissa tilanteessa, missä on vain yksi selkeä valonlähde ja vähän heijastuvaa valoa, vaikkapa kuunvalo tai kynttilän valaistus. Valokuvauksessa kuvan sävyä säädetään antamalla kameralle tieto, mikä valo kuvassa on valkoista, värilämpötilan säätö, White balance. Se voidaan asetella kamerassa jpeg kuvaan,( raw kuvaan tämä sähköinen säätö ei vaikuta), tai varsinkin raw tallennuksessa värilämpötila...