Aihealue Tekniikka

3

Ettei liikaa….

...luontoa miulta. Saattaa otta muuten luonnollisesti jonkun luonnon päälle. Sillo se olis jo luonnoton juttu.... Eikö tuonne Vakioaihealueisiin saa sitä Täysin luonnoton laatikkoa??  
0

Pimeyden ruhtinas testissä

Tuli hommattua Nikon D3S,ikivanha täyskenno. Tänään sadepäivänä testailin sitä korkeilla ISO-arvoilla räkättirastaaseen. Tässä muutamat kuvat. Jälki menettelee tilanteessa,"kun kuva on saatava" ja vieläkin löytyisi herkkyyttä lisää,jotakin ISO 100000 on maksimi... Kuvattu ISO-arvoilla 25600 ja 51200,ei kohinanpoistoa ja kohinanpoisto mukana.Nimesin kuvat niiden mukaan,mutta eipä taida näkyä...
10

Varustelukierrettä ilmassa

Sanokaas kanssakärsijät paraneeko elämänlaatu jos päivitän korppi-D5300:n Niksulan D75-kymppiseen? Muuttuuhan ilmat paremmiksi ja tuleehan minusta parempi ihminen, tuleehan? Vai pitäiskö ihan vaihtaa kanuunaan... Tämmöstä me fundeerattiin niin maan perusteellisesti käpytikan kanssa pienien kokkelipaukkujen jälkeen:
3

Sigma ja kimalainen

Joutessani räpsin takapihalla. Ei tuo nyt niin hysteerisen tarkka ole kuin parhaat kuvat täällä, mutta hyvin tuntuu meikäläisen tarpeisiin riittävän Nikon 5300 ja Sigma 150-600 - yhdistelmä (ISO 800, f 6,3, 1/2000). Matka 3,35 m 600 mm poltolla. Vinkkejä superskarppien kuvien suhteen kuunnellaan mieluusti ja nöyrästi...
10

Kamera valmistajat

Nyt kun on Lontoossa MM kisat ja siellä maailman huippukuvaajat ottamassa kuvia urheilijoista niin voi katsoa mihin merkkeihin huippukuvaajat luottaa kuvatessaan. Ainakin eilisen illan perusteella siellä näkyi vain  1 merkki ylitse muiden Canon ja sen valkoiset objektiivit.
3

Raaka arki

Pitäähän se aloittelijankin kokeilla raw-formaatilla kuvaamista, arkinen talitiainen takapihalta kuvattuna. Kyllähän siinä tuntuu puolensa olevan, ainakin valaistuksen sähläämisen suhteen. Kuva on veivattu Darktablella (Lightroomin vastine Linuxille). Huomaan että koneessa saisi olla muistoa niin paljon kuin koteloon saa tungettua... Saa haukkua.