Aihealue Yleinen keskustelu

0

Kuukauden kuva

Toukokuun äänestys jäi väliin. Ja kuukauden kuvasta ei näytä saavan poistettua kuvaansa, joten siellä on nyt sitten erehdyksessä toukokuun kuva kesäkuun äänestyksessä.
0

Vinkkiä Lisää kirjoitus laatikkoon

Lisää kirjoitus, Graafinen näyttö, Lisää kuva.. Musta vilkkuva pystyviiva, kursori, on nyt näkyvämpi, ja on se kohta kirjoituksessa, mihin seuraavaksi lisäämäsi kuva tai teksti tallentuu. Kursoria voi ohjailla normaalisti Enterillä seuraavalle riville tai klikkailla hiirellä keskelle kirjoitusta. Kun klikkaat kuvan päällä se tulee aktiiviseksi ja esim kuvan kokoa voi suurentaa kulmasta vetämällä kirjoituksen sisällä. Kirjoituksen viimeinen kuva tulee esikatselukuvaksi Etusivulle. Kun kirjoitus on julkaistu, klikkaus kuvan päällä suurentaa sen alkuperäiseen kokoon ja kirjoituksen kuvia voi selata nuolinäppäimillä isossa koossa. Kirjoitusta...
4

Ääinitiedoston ja viedon testailua

Eilen testailin Gahpirin innoittaman (http://www.luontokuva.org/foorumi_old/viewtopic.php?f=29&p=20785&sid=9f7f6dd648810ada71f43ff48fa6d2ae#p20785) äänen liittämistä uudelle foorumilla parillakin eri tavalla. Tehdään vielä yksi testi vähän eri tavalla ja kokeillaan videotakin. Ensin kuva karttaperhosesta (pitäisi näkyä suoraan tekstin alla. Sitten kesäistä äänimaisemaa joko taustaäänenä tai avattavan linkkinä Eikö musiikki kuulu? Paina tästä tästä;. ja viimeiseksi Youtubesta upotettu kangasvuokkokuvista kasattu videon pätkä. Ensin upotuskokeilu ja sitten linkkinä Kangasvuokko - Pulsatilla vernalis Katsotaas taas kuinka äijän käy... Kerta vielä kiellon päälle.
1

Olisiko tuulihaukkanaaras

Ajelin eilen metsäautotietä illalla ja näkyi toi haukka kaukana kelopökkelössä, ensin kuvasin auton vierestä ja lähdin lähestymään pikkuhiljaa lintua ja pääsin noin 25m, siinä kuvasin vähänaikaa ja lädin takaisin autolle, lintu jäi paikoilleen eikä juurikaan välittänyt vierailustani.
2

Äänitiedoston lisääminen – Testi 2

Gahpir kommentoi tuolla vanhalla foorumilla (http://www.luontokuva.org/foorumi_old/viewtopic.php?f=29&t=3367&p=20784#p20784) ”Markulle vielä, kun olet noinkin pitkällä hötömölö kielessä” Nythän vitsin lykkäsit... En minä näistä mittään ymmärrä. Kantapään kautta kokeilemalla ja iteroimalla nuo sivuni olen värkännyt… ...mutta yllätyshullu kaheli kun olen niin testataan - nyt omassa viestissä. Hanhien ohilento äänenä (vie hiiri päälle ja klikkaa) Katsotaas miten nyt käy.
2

Äänitiedoston lisääminen

Joskus vanhalla foorumilla oli keskustelua äänitiedoston lisäämismahdollisuudesta foorumille. Vanhalla se ei onnistunut, toivottavasti uudella aikanaan onnistuu. Uusissa kameroissa alkaa olla vakiona mysö video, joten voisi olla miettimisen arvoinen asia myös videoiden näyttäminen näillä sivuolla - tavalla tai toisella :). Asia tuli taas esille tuolla vanhalla foorumilla Gahpirin tehtyä kysymyksen omien kotisivujeni äänten tiimoilta niin arvelin nostaa äänitiedoston lataamisen myös tänne. Gahpirin avaama keskustelu näkyy vanhan puolella osoitteessa  http://www.luontokuva.org/foorumi_old/viewtopic.php?f=29&t=3367&p=20778#p20778 .
3

Kirjoitukseen lisättävän kuvan koko

Tänne ladatun kuvan saa myös klikattua auki ja kopioitua ulos alkuperäisessä koossa. Jos siis haluat suojella kuvaasi kopioinnilta, se kannattaa tehdä pienentämällä kuvan kokoa ennen latausta. Sivuston toiminnan kannalta on myös hyvä, etteivät kuvat ole turhaan liian isokokoisia, ellei erityistä tarvetta siihen ole. Itse olen käyttänyt max sivun pituutta 1920px ja pienentänyt vielä pakkaamalla tiedostokokoa 0,6Megaan. Tiesitkö tätä: Kuvien käyttöä voi hahmottaa Googlen selaimella; kun kuva on jossakin julkistettu, mene hiirellä kuvan päälle ja klikkaa hiiren oikealla näpykällä; Search google...
8

Lapsi mukana luontokuvausretkillä

Emppu, 10 v., innostui valokuvaamisesta löydettyään tädin vintiltä vanhan filmikameran. Hän kulki ympäriinsä ja otti kuvia. Kamerassa ei ollut filmiä joten kysyin, haluaako Emppu lähteä mukaani luontokuvausreissulle ja käyttää digikameraa. Lapsi innostui, ja kaivoin kaapista vanhan digirungon. Nyt ollaan käyty läpi kameran säätöjä, ja Emppu on ollut mukana kaksi kertaa kuvausreissulla. Reissut on olleet lyhyitä reissuja lähialueelle.Reissun jälkeen ollaan katsottu kuvat koneelta, poistettu epäterävät kuvat ja valittu parhaat, joita Empun äiti saa nyt ihailla. Emppu on oppinut kameran säädöt nopeasti,...