Kirjoittaja:    JariS
Sivusto: http://jari.kuvat.fi
122 8

Viikon kuva 32 / 2018: punarinta

Nuori punarinta hellekylvyssä. No niin, kun taso alkaa olla tätä, niin on aika lopettaa. Punarinta on noin 500. viikon kuvani. Olen julkaissut näitä tauotta joulukuusta 2008 eli kohta kymmenen vuotta. Uudella foorumilla idea on vesittynyt (varsinkin kun nyt vielä tagit ovat rikki), ja säännölliset julkaisijat huvenneet. Sorry Hanna, jäät nyt viimeiseksi, kun minuakin aiemmin aloittanut Räisäsen Tapanikin hiljaa lopetti. Toki varmaan julkaisen kuviani edelleen täällä, mutta en yritä löytää kulunutta viikkoa kuvaavaa parastani joka sunnuntai, vaan julkaisen kun siltä tuntuu....
67 3

Lepakot (4 kuvaa)

Tässä nyt sitten muutaman lämpimän elokuisen illan satoa mökkilaiturilta. Ehkä nämä nettikoossa ovat siedettäviä, mutta tarkennus on niin arpapeliä, että suuremassa koossa ei kärsi tulosta katsella. Ensisijaisena tavoitteena oli saada iltarusko lepakon taakse, mutta arpapeliä oli myös se, onko lepakko liikkeellä taivaanrannan hiipuessa nopeasti ja osuuko se valittuun raamiin. Mielenkiintoinen harjoitus joka tapauksessa ilman isompia järjestelyjäkin.
63 2

Viikon kuva 30 /2018: peukaloinen

Kylläpä häikäisee... Vähän tarinaa vaatimattoman kuvan tueksi: Lintujen määrä on nyt suurimmillaan, vaikka vähän niitä näkyy ja kuuluu. Tällä viikolla mökkimaisemissa ovat laulaneet vielä mustapääkerttu, lehtokerttu ja peukaloinen. Mustapääkerttu taisi luovuttaa ensin - vielä tänään sunnuntaina olivat peukku ja lehtokerttu äänessä.  Ja mitä näkyy? Vähän aikaa yhtä risukasaa seuratessa esiin putkahtaa nuorisoa: punarinta, rautiainen, peukaloinen. Muutaman askeleen päässä edestä räpsähtää lentoon lehtokurppa. Ynnä muuta, kun vähän kiertelee ja katselee. Hyvissä suojaväreissä, siimeksessä ja suojassa auringolta ja kuumuudelta, kuten hyönteisruokakin. Eipä...
76 4

Tiiranpojan koulutusta

Kalatiiran poikanen ei enää saa kaikkia kaloja suoraan syötettynä, vaan emot härnäävät sitä aktivoitumaan itse. Kaksi kalaa tuotiin vain näytille ja vasta kolmas annettiin syötäväksi. Kuvatarina useammalla kuvalla täällä, jos huvittaa katsoa: https://jari.kuvat.fi/blog/17/kalatiiran-koulutusta/ .
72 3

Viikon kuva 28 / 2018: niittykirvinen

Lähdin helteiselle suolle etsimään lakkoja ja suon lintuja. Muuta ei löytynyt kuin tämä varoitteleva niittykirvinen. (Jos joku sanoo, että metsäkirvinen, niin voin uskoa senkin.) Alhaalta on poistettu oksanpätkä.