Kirjoittaja:    jogo3000
315 3

Heinätöpökattien soidinmenot (3 kuvaa)

Kuulin tuolta heinikosta kovaa siritystä ja menin katsomaan. Siellähän oli mulle ihan uusi tuttavuus, jonka hepokatiksi tunnistin. Eiköhän tämä ole Heinätöpökatti (Metrioptera roeselii)? Sain päähäni, että tämä on koiras koska tämä siritti ja löytämieni kuvien perusteella naaraalla on erinäköinen takaosa. Siispä etsimään naarasta, joka löytyikin puolen tunnin etsinnän jälkeen. Tuo jykevä pötkylä on naaraan munanasetin, jolla se tekee reiän johonkin kasviin ja munii sinne. Naaras näytti olevan kulkemassa koirasta kohden, joten mietin että pääsisinkö näkemään myös niiden kohtaamisen. Hetken päästä...
339 2

Viherlehtiäisten elämää (4 kuvaa)

Viherlehtiäinen on värikäs sahapistiäinen. Sitä näkee täällä Kainuussa melko usein päivystämässä kukkien ja muiden kasvien lehdillä. Vahamainen vihreä ruumis, siniset silmät sekä päälaen ja selän mustat merkinnät ovat hyviä tuntomerkkejä. Viherlehtiäinen syö mettä ja siitepölyä, mutta myös pieniä hyönteisiä. Kukkiva pensasangervo on hyvä ruokailupaikka, koska tarjolla on kaikkia noista runsaasti. Kuvassa saaliiksi on jäänyt pieni kärpänen. Vielä yksi kuva viherlehtiäisten parittelusta. Hyönteiset rimpuilevat tällä tavalla viitisen minuuttia, jonka jälkeen molemmat jatkavat omille teilleen.
396 4

Suopöllö lentää (2 kuvaa)

Hienon sarvipöllön kuvan innoittamana ajattelin laittaa pari suopöllön kuvaa. Nämä on teknisesti vähän vaatimattomampia, mutta kohtaaminen oli tunnelmaltaan hieno. Pöllö selvästi huomasi minut, koska kierteli minua muutaman minuutin välillä tiukasti tuijottaen. Aloittelijamaisuuttani ajauduin räpsimään sarjatulta asetuksia miettimättä. Onneksi sentään muutama siedettävä otos tarttui kuviin.
776 3

Kummalliset kukkakärpäset

  Olen nähnyt parina päivänä tässä kummaa käyttäytymistä kukkakärpäsiltä. Toinen syö kukalla ja toinen leijuu sen pään päällä. Väijy seuraa varjostamaansa kärpästä, vaikka se vaihtaisi kukkaakin. Välillä noita leijujia on ollut kaksikin. Mistä ihmeestä mahtaa olla kysymys?
645 2

Pyrstötiainen

Näin elämäni ensimmäistä kertaa pyrstötiaisia Oulussa viime viikonloppuna. Aikuista en bongannut, mutta tällaisia pienempiä oli kymmenkunta lintua parvessa.
481 2

Pensastaskuja (3 kuvaa)

  Jarin hienon pensastaskukuvan innoittamana innostuin laittamaan pari otosta. Mikähän muuten tuossa viimeisessä aiheuttaa tuollaisen epärealismin fiiliksen, ikään kuin kuva olisi otettu jossain studiovalaistuksessa taustalakanaa vasten? Onko se tuo liian yksivärinen tausta ja melko kova valo?