Kirjoittaja:    lepy
89 6

Hiiripöllö

Tänään näin autosta niityn laitaa ajellessani hiiripöllön lekuttelevan vain muutaman metrin korkeudella, äkkiä auto parkkiin ja avoimesta ikkunasta käsin sain yllättävän tilanteen tallennettua edes jotenkuten. Tekipä hiiripöllö sellaiset kiemurat syöksyessään myyrän niskaan etten ennen ollut tuollaista nähnyt, siipiäkin näytti olevan enemmän kuin kaksi mutta pöllön kannalta tyylipisteitä ei jaeta sillä vain lopputulos ratkaisee ja myyrän kannalta taas lopputulos oli huonoin mahdollinen.
81 6

Harmaasieppo

Viime kesältä, jotenkin tuon linnun vaatimattomuus on tehnyt siitä omissa silmissäni yhden näteimmistä.
72 4

Suopöllö

Tenojen varrelta muutaman vuoden takaa ja kesäkuun alusta, kahden aikaan yöllä taivas oli selkeä mutta tenon laaksoon ei suora auringon valo tietenkään yltänyt.
61 2

Kuukkeli

Tämän päivän pimeys unohtui mielestä välittömästi kuukkeleiden ilmestyessä vierelle.
103 6

Kuuraoksilla

Hiiripöllö tältä aamulta, sain hitusen kuuraakin mukaan kuvaan kun pöllö vei saaliinsa varastoon kuusen suojaan ja alkoi melkein välittömästi tuimana suunnitella seuraavan myyrän nostamista.
95 4

Koskikara

Löysin tänään talven ensimmäiset kaksi karaa samalta purolta, matalalta paistava iltapäivän aurinko loihti sellaiset sävyt veden pintaan että oli ihan pakko asettua odottelemaan josko kara tulisi sopivasti hollille, eikä sitten kauan tarvinnutkaan odotella kun toinen karoista lennähti oikeastaan vähän liiankin lähelle mutta onneksi oli zoomi käytössä.
59 2

Pronssi-iibis

Noista Karin merikotka kuvista jo kävikin ilmi miten muut linnut hyödyntävät joutsenia suojaa hakiessa, ohessa marraskuulta 2013 otettu dokumentti Parikkalasta josta eräs lintuharrastaja löysi laulujoutsenten seasta pronssi-iibiksen. Tiukasti tämä harvinaisuus pysytteli joutsenten läheisyydessä ja olihan tuo mahtava kokemus nähdä mutta valoa olisi kuitenkin tarvittu reippaasti enemmän eli kuvat olivat lopulta 100%:sti sitä ihtiään.