Kurkistus

Tulin vain vilkaisemaan josko voorumi olisi herännyt henkiin. Eipä näkemä ole.

Taitaa olla turha toivo.

Ja muokkausta peliin muutamaa tiimaa myöhemmin: Selailin edellistä foorumiversiota joutessani, ja kovasti näytti siltä ettei sekään ole ollut sen elävämpi kuin tämäkään. Julkaistujen kuvien ja juttujen väli keskimäärin viikko-pari, kommentteja muutama per juttu.

Näin uutena tulokkaana ja aloittelijana olen hivenen hämmästynyt. Onko todellakin niin, että luontofotarit ovat niin totaalisen introverttejä etteivät juuri halua jakaa tuotoksiaan, vaan painuvat mieluummin itsekseen murahdellen korpeen kuvaamaan omaksi ilokseen (en ihan heti usko että tällä alalla rikastumaankaan pääsee...)

Ottaen huomioon yhdistyksen jäsenmäärän on vaisuus foorumilla melkoisen poikkeavaa mun mielestäni ainakin.

Kertokaapa vanhat jääkärit onko homma aina ollut tällaista, vai onko näiden keskustelulautojen kultaiset vuodet vaan jääneet menneisyyteen?

Itte en ainakaan jaksa naamakirjojen ja instantkrammien lässynlässyn-peukkumeininkiä ja ihqu-orava-sormi-perseessä-kommentteja.

Kai se meen miäkin ittekseni muristen sinne korpikuusen alle..


7 kommenttia

 1. Gahpir sanoo:

  Pidä vaan lippua huojumassa, hyvä että edes joku.

  Tämän foorumin ongelma on se, ettei nyt löydy aikaa ja puhtia laittaa tätä arvoiseensa kuntoon. Tästä on hyvä lista olemassa, mitä pitäisi korjata ja missä järjestyksessä, mutta joku vaan tökkii yhdistyksen kiiruissa..

  Jos ja kun tämä joskus tulisi kuntoon, kehtaisi kutsua uusia ihmisiä kurkkaamaan ja vähän markkinoida tätä. Tiedän että kiinnostusta olisi, mutta sivuston pitää olla toimiva ja aktiivinen, jotta kurkitaan toisenkin kerran.

  Vanhallakin foorumilla oli valtavasti kävijöitä, vaikka kommentoijia oli vähän.

 2. Kpaja sanoo:

  Elä hyvä mies tuommosia ajattele, tai tarkemmin ajatellen taijatkin olla ihan oikeessa.

   

  Kun voorumi pimenee reilun vuuven ajaksi kuten ennenmuinoin, niin itsekukin alakaa vettäytyvä kuusikon siimekseen ja vain mualikylillä harvoin käyvvessä jos sittenkään osallistuu / altistuu kommentointiin, sikäli milloin aikoo jiäp muitten tärkeempien asijoitten kuten ( apte…., al.., ruokakauppa ym. )jäläkeen.

  Vuan en miekään oikein sitä ymmärrä, miksi toimiva vanha foorumi aiijotaan ( melekovarmastiajetaan ) pistee pimmeeksi….siellä kuitennii olj jokunen toimiva aluve, vaikka hilijasta alako ollee ennen lopun alakuva.

  Ei taija olla nykkysillä nuamakirjalaisilla sunmuilla instoloilla olla lompsassa muuta ku velekavetonen muovikortti, jonka kanssa ei muut sormet toimi kun peukalo ja sekkii on oravan siellä kuten osuvasti totesit.

  Omalla kohalla kuvien vähhyys on suoraan riippuvainen ilimiloista, vettä tulloo ku kolomekytä vuotta tuaksepäin, silloin muinoin kun avovenneellä ajettiin saimaan suareen teletan pittoon viikonlopuksi. Kakstoista viikonloppuva peräkkäin vettä tulj ko Esterin.. sieltä, jos ei männessä niin viimeistääntullessa ja kamat märkänä… EI oikein suoraan sanottuva enneen kehtoo kalustova alatistoo vessatteen armoille, vaikei vesistöllä kahteenkymmeneenyhteen vuoteen oo tullu käytyynkään. Ikkuisen vanahan ns. vähäälysen puhelimen kameralla tulloo vessatteilla koiruuven kanssa mehässä kulukiessa otettuva muutama kuva sillon kun joku asija ns. kiinnostaa.

  Tervetulloo vuoan kuusen juurelle satteenpittoon…. Suatan tarjota muutakin jos uopperalinnakaupunnin takamehtiin joskus sattuisit eksymmää…

  Ainii… meinas unohtuu.. jos – kun sillä Laji. Foor…..a tulloo varmistus, kannattaa varmistettu lajinimi laittoo hakasulkujen välliin kuten ohjeissa lukkoo…. tämävuantällee ohimennen…. Elävuanotapulttiamoista…;)

 3. harrastelija sanoo:

  Meinasin jo heittee pyyhkkeen kehhään, mutta tuo kurkistus ja sen mieltelmät pistivät Lyytin kirjoittamaan – tosin ehkä olisi parempi pitää mälyt nytkinmahassa.

  Vaikkee sannoo mistä mikäkkii johtuu ja taitaa olla niin, että jokainen etsii itselleen sopivan sepostuksen. Oli miten oli, niin voi niitä vanhoja aikoja kun tiälläkkiin vieännettiin kättä ihan olan takkaa. Tällainen mittäänsanomattoman harmaa maalaispoikakin luki juttuja posket punoittaen. Silloin kun itse tuli keltanokkana foorumille täällä pyöri ihan ammattilaisia Saihasta lähtien antamassa keltanokalle neuvoja. Tiällä sai niin kehuja kun rittiikkii, ei ennää. Räsästapsa ottaa omansa lattoomalla kuvan silloin tällöin, muuten pyörii omillaan – sikäli kun pyörii.  Toisaalta ymmärrän ylläpidon ajatuksia, mutta eipä se (moderaattorin) selittämällä taida korjaantua. Edellisen foorumin rakentaminen taisi olla aika riitaisaa ja lopputulos sen mukaista. Taisi jokunen foorumin kehittelijä siirtyä erimielisyyksien vuoksi syrjään – ja ymmärrän sen hyvin miksi. Nyt ei oo ollu rakentajilla kai riitoja – tosin ei oo tainnut olla oikein ajatustakaan – niin paljon on menty edellisestä alaspäin vaikka kyllä tässä jotakin parannuksiakin on – vai onko sittenkään.

  Foorumille ja sen kehittäjille ei  ainakaan itseltäni löydy kehuja. Foorumin ja ylläpidon vuoksi ei tänne kannata tulla. Se mistä oo tuoas pitänä ja minkä vuoksi tänne tulloo kurkittuu on Pakan, Jompan, mie iten, JariS:n ja muutaman muun turinat. Niitä lukkoo mielellään, muuten joutas foorumi nurkkaan  pööyyttymmään. Foorumi ei vejä luokseen – päin vastoin kaiken h****tin tagilistoineen sotkoo vain foorumin ja lukmettomien ja kommentoimattomien viestin puute,… no turhapa tästä on marista, herrat tietää mitä tekköövät.

 4. pekkahyvonen sanoo:

  Kiitän asiaa valottavasta tiedosta, meikämanne kun ei alokkaana foorumin historiaa tunne. Varmaankin nämä samanlaiset juputukset on käsitelty moneen kertaan aiemmin.

  Onhan se myös ymmärrettävää, ettei monikaan pitkään alaa harrastanut jaksa kommentoida ja kritisoida kuvia, jotka on sellasta peruskauraa joita mahtuu kolmetoista tusinaan. Kritiikki (ja tietysti myös kehut) olisi itselleni kuitenkin erinomaisen tervetullutta, mulla kun on vakaa aikomus ottaa joskus se Kaikkien Kuvien Äiti jonka täydellisyyttä ei voi kuin ihailla kyyneleet housuihin valuen. Siihen saattaa kyllä kulua muutama tovi…

  Ainii… meinas unohtuu.. jos – kun sillä Laji. Foor…..a tulloo varmistus, kannattaa varmistettu lajinimi laittoo hakasulkujen välliin kuten ohjeissa lukkoo…. tämävuantällee ohimennen…. Elävuanotapulttiamoista…

  Pultti otettu ja asja korjattu, hyvä kun muistutit. Ehän mä nyt mitään ohjeita lue, nehän on tyhmiä varten..

 5. JariS sanoo:

  Olette oikealla asialla – vaikka en tuota murretta ihan jokaisessa lauseessa ymmärräkään ;-). Tätä on puhuttu koko sen ajan, minkä minä olen ollut mukana: liian vähän porukkaa, ja syyksi kiteytyy yleisimmin foorumin tekninen toteutus tai toteutumattomuus. Luulen kyllä, että selitys ei ole näin yksinkertainen, vaan kuten yleensä, syitä on useita, enkä niitä nyt yritäkään luetella. Periaatteessa yhdistyksen toiminnassa avaimet ovat hallituksen käsissä, ja sielläkin varmasti tiedostetaan useita syitä, miksi foorumiin ei ole saatu eloa, vaikka jäsenistöä tosiaan on kosolti. Tahtotila varmasti on tärkein, ja sitä lopulta puuttuu vähän kaikilta: hallitukselta, koko- ja puoliammattilaisilta, omaa vaivaansa muualle säästäviltä, Facebookin tyyliin tuudittautuneilta, turhan vaatimattomilta harrastelijoilta jne. Itse olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että jos yhdistys katsoo luontokuvauksen kehittämisen tärkeäksi, niin hallitus panee itsensä likoon tämän areenan elinvoiman perustaksi. Enkä nyt tarkoita vain rahallista panosta, mutta sitäkin.

  Sinänsä itselleni muutaman kymmenen – no ehkä noin yhden kymmenen – aktiivisen kuvaajan verkosto on hyvä sekin: ehtii katsoa kuvia ajatuksella, joitakin kommentoidakin, ja omat otokset ehkä mahtuvat virtaan mukaan. Olennaista ei ole areenan tekninen toteutus tai kuvien ja tekstien määrä vaan niiden laatu, ja tässä tarkoitan kuvien ja kommenttien kehittävää laatua: ideoita, kannustusta, vinkkejä, oppia – ei niinkään ”sieluttomia peukutuksia”, kuten joku joskus oivallisesti ilmaisi. Toki peukutustakin kannatan pienenä lisänä niille, joille sanallinen ilmaisu on vaikeampaa.

  Niin ja kiitos Pekka keskustelun herättämisestä ja aktiivisuudesta uudella foorumilla – tulit varmaan aika toivottamaan tilanteeseen mukaan, mutta kuviasi ja kommenttejasi on tosiaan tarvittu. Jatketaan…

 6. MerviS. sanoo:

  Täältä puuttuu vaan loogisuus, ja ne ketjut jotka houkuttelivat lisäämään omia kuviaan samasta aiheesta.Tämä uus ei houkuta rannetuppitulehdusta peläten mitään selaamaan.

  Esmes ny teki miäli laittaa tohon yks käppänä lisää, ei olis ollu nin hiano kuva että olsin sille viittiny uutta sivua oikeen laittaa… Mutta käppänöistä tykkään ja sommittelusta myös, veikkaan mäntyä.

 7. MerviS. sanoo:

  En tiedä miks kommenttini jäi noin vajaaks, mutta ei siinä mitään niin merkittävää olis olukkaan… hyvä tää voorumi on, sensurointikin pelaa, vaikken ees kiroillu. Turhat löpinät pois vaan…

Vastaa