Lapinpöllö

Viikon takaisilta valoilta, onneksi näytti tälle yksilölle myyriä riittävän ja toivottavasti jatkossakin.


8 kommenttia

 1. TKK sanoo:

  No on kyllä hienossa valossa. Taustan varjoisa sininen saa kohteen oikein pomppaamaan esiin. Komea kuva.

 2. Jusi sanoo:

  Kateus iskee! 

 3. derelict sanoo:

  Kovaa on hanki nyt ihmisenkin puhkoa, toivottavasti lapinlintu saa tarpeeksi apetta vatsaansa. Valo tekee tästä upean kuvan.

 4. lepy sanoo:

  Kiitos kommenteista, kovat on näillä ajat ja toivoa sopii että kuvaajat, bongarit ja muut uteliaat pitävät pöllöihin reilusti etäisyyttä sillä valitettavan usein näkee että isoa lintua kuvataan Helsingin malliin suurella joukolla siinä puun alapuolella pitkät optiikat korkeuksiin osoittaen, kun sen sijaan parempia otoksia syntyisi kauempaa eikä lintukaan silloin ottaisi tilanteesta ylimääräistä stressiä.

 5. kari57 sanoo:

  Hienoilla iltavaloilla olet päässyt pöllöä kuvaamaan, valkotasapainoa korjaamalla voisi kuvan sinisyyttä hieman vähentää, makuasia tietty tämäkin.

 6. lepy sanoo:

  Kiitos Kari, tuo tuli kuvattua myöhään iltapäivällä sivuvastaiseen valoon ja kun tausta jäi täysin varjoon niin sinisen sävy oli hyvin voimakas, aivan hiukan tuota olin jo lieventänyt mutta enempää en kehdannut kun sävyt olivat jotakuinkin tuollaiset paikan päällä.

 7. Jaket sanoo:

  Komea on ja valot ollu suotuisat.Siipien valo on aikas hienoa tummaa metsä vasten.

 8. lepy sanoo:

  Kiitos Jarkko, viime talvena sain näistä aika paljon lentokuvia mutta aina oli valot vähissä, näitä tuntuu nyt vain edelleen löytyvän lisää ja viimepäivinäkin lähikuntien puolelta useita uusia yksilöitä, eli kuitenkin vaellus on ollut viimevuotista tasoa mutta pöllöjä on paljon laajemmalla alueella. Bensaa palaa kyllä hävyttömät määrät näitä etsiessä.

Vastaa