5 kommenttia

 1. Jaket sanoo:

  Hirvi on aina komeä näky ja lumisessa metsässä viä komeempi.Liekö houkuteltu paikalle vai sattumalta sattunut tuohon?

 2. harrastelija sanoo:

  Hirviä olin kameroineni katselemassa, mutta kyllä tämä silti ihan sattuman tuuria oli – siitä huolimatta että tuolla alueella niitä pyöriikin. Just olin kääntynyt sivutielle kun auton editse tien yli meni neljä hirveä. Äkkiä auto tien sivuun, ikkuna auki ja muutama hirven kontaktiääni joilla sain hirvet pysähtymään. Tuossa olin jo kammennut itseni auton ulkopuolelle. Hamikseni olivat tätä lukuunottamatta suurimmaksi osaksi puiden takana. Muutaman dokkarin niistä ennätin ottaa ennen kun jatkoivat hiljaista kävelyä eteenpäin.

  Tarkoituksenani oli kiirehtiä niiden etupuolelle minkä vuoksi jatkoin matkaani… Harmikseni olin vähän turhan hätäinen ja heti kun olin saanut auton liikkeelle meni tien yli vielä iso sonni… siitä en sitten persausta enempää kennolle saanut. Enkä ennättänyt niiden etupuolellekkaan.

 3. TKK sanoo:

  Hirvi elementissään, mukava kuva.

 4. Jaket sanoo:

  Oli mukava tarina kuulla,vaikka kuvaajasta kaikki ei mennykään putkeen.

  Tihee metsätie tai tieverkosto,jos pääsee hyvin hirvien edelle,niinhän ne hirvimettälläkin tekevät,passi eteen.

  Nyt kun hanki on tuollasta puuterilunta,täällä ainakin,hirvetkin liikkuu enempi..luulisin..en tiedä 🙂

 5. harrastelija sanoo:

  ”Tihee metsätie tai tieverkosto,jos pääsee hyvin hirvien edelle,niinhän ne hirvimettälläkin tekevät,passi eteen.”
  Juurikin näin. Siellä missä hirviä on niin autolla saa kohtuullisen helposti etsittyä hirvien talvilaitumet, mutta jottei olisi liian helppoa niin siitä se työ vasta sitten alkaakin. Tässä kohtaa hirven jälkiä näkyi tien reunassa siellä täällä vajaan 3 km matkalla (maksimissaan 5 km) ja olettaisin niiden liikuskelevan tuosta n. 1,5 km poikkisuuntaan. Missä ja milloin ne milloinkin ovat??? Itse kävelin tuossa lumikengin vajaan puolisentoista kilometriä ees-taa osin tallottua vanhaa metsäautotietä pitkin ja vajaan kilometrin harvassa metsässä lähes koko matkan tuoreita hirven jälkiä myöden. Kolme makuusta tuolla näin, mutta metsässä en ensimmäistälään hirveä. Lumikengistä ei ollut puuterilumessa ollut juurikaan apua ja takaisintulomatkan kävelinkin lumikengät käsissä . Jotta hirvien kuvaaminen olisi nyt tuottoisaa pitäisi jostakin löytää ihmistä pelkäämättömät luottavaiset hirvet… ainakaan minun kunto ei tuossa lumessa kestä niiden perässä juoksemista.

  Nyt kun hanki on tuollasta puuterilunta,täällä ainakin,hirvetkin liikkuu enempi..luulisin.”
  Ite hirvistä mittään tiijä, mutta sen mukaan mitä olen viisaammilta kuullut niin talviaikaan hirvet välttävät ”turhaa” liikkumista. Talviravinto ei kai ole kovin energiapitoista, minkä vuoksi ne mieluummin liikkuvat aika vähän. Jos olen oikein ymmärtänyt niin paikkaansa ne kuintekin vaihtavat säännöllisin väliajoin jos oikein muista muutamien päivien välein ja mieluusti ennen lumisateita. Tämä lienee ajansaatossa kehittynyt toimintamalli petojen välttämistä varten.

Vastaa