Lintulautabongaus

Kohtahan se on aika alkaa tarjoamaan linnuille bigmacceja ja nuketteja, joten tulipahan mieleeni teemantapainen: Suomessa talvehtii rapeat 70 lintulajia, montako kukin saa bongattua ja tietysti myös kuvattua ennenkuin alkaa leskenlehtiä näkymään.

Tuskin tästä nyt kannattaa kilpailua alkaa väsäämään, mutta eniten lajeja napanneelle nostan virtuaalisesti hattuani ja juon itse oluen.

Mulla jo kaks varmaa, olen keulilla!

 


6 kommenttia

 1. Kpaja sanoo:

  Kannatettava idea !  Omat lintujen ruokailuastiat laitan paikoilleen yöpakkasten tullessa.

 2. JariS sanoo:

  Mukana ollaan, vaikka oma mökkiruokintani ei kymmentä lajia enempää kerää.

 3. pekkahyvonen sanoo:

  Olen näköjään punaviinipäissäni ladannut väärän kuvankin noin ohimennen vaan. Päivitys puheisiini: Yksi varma laji, olen keulilla!

  Melkoinen sotku tästä saattaa kyllä tulla, kun mahdollisia päivityksiä ei pysty laittamaan yhteen ketjuun. No sama toi, yhtä sotkuahan se koko elämä on.

 4. Gahpir sanoo:

  Silläviisin voisi toimia, että laita hakusana/tagi kohtaan lintulautabongaus ja sama seuraavalla kerralla ja vaikka oman sarjan järjestysnumero. Riittäisikö kuva ruokinnalta, jos ei kaikkiin kuviin halua tuota nuivaa ruokintalaitosta mukaan?

 5. pekkahyvonen sanoo:

  Samahan se on missä kuva on otettu, ruokinnalla tai sattumalta nähtynä. Tai ihan tarkoituksella väijyttynä. Perskohtaisesti kiinnostaa lähinnä se, montako lajia noista seittämästäkymmenestä keskimäärin saa napattua. Heh, en itekkään ajatellut tuota peltipönttöä juuri kuviin huolia, niin pätevä värkki kuin tuo ”oravabuster” onkin..

  Tuo tagi/järjestysnumero-systeemi taitaa olla kohtuullisen toimiva, uskoisin. Eipä taida muitakaan vaihtoehtoja löytyä tällä alustalla.

 6. Gahpir sanoo:

  Tämä on mukava aihe, pidetään yllä. Jollakin sivustolla oli Pihabongaus, jos laskettiin pihasta nähtyjä tai kuultuja lintuja/ kuukausi, tämä siis sama kuvilla. Keväällähän lajit moninkertaistuu, nostetaan välioluet voittajalle helmikuun lopussa ja jatketaan siitä kevätmuuttoteemalla.

Vastaa