Maakuntakukka kangasvuokko

Etelä-Karjalan maakuntakukka kangasvuokko aloittelee parhaillaan kukintaansa Salpausselän maastossa. Eilen kaksi kukkaa ojenteli valkoisia terälehtiään kohti aurinkoa ja lisää avautuu lähipäivinä. Mikäli avautuu, sillä paikan ovat löytäneet myös jänikset, jotka ovat popsineet paljon kangasvuokon nuppuja suihinsa.

Eilen oli kylmä päivä, aamulla oli pakkasta muutama aste ja maan peitti ohut lumikerros. Kangasvuokko on kylmänkukka, eikä se ole moksiskaan lumesta ja pakkasesta. Kukissa on myös paljon mettä, ja niistä voi kuvata kevään ensimmäiset perhoset ja muut keväällä varhain lentelevät pölyttäjät.

Kangasvuokko on rauhoitettu ja uhanalainen kasvi. Sen esiintymät ovat pieniä ja niitä häviää umpeenkasvun ja rakentamisen alle. Kangasvuokko hyötyisi maastoipalosta, joka polttaisi aluskasvillisuuden pois,  ja kukka saisi avoimen ja aurinkoisen kasvupaikan. Kuvan kangasvuokot on kuvattu 12. huhtikuuta 2017 Lappeenrannassa.

 

 


1 kommentti

  1. hannum sanoo:

    Siivoilin vähän sivuraiteelle ohjautuneen keskustelun pois. Koitetaan ohjata jatkossa omille poluilleen lähteviä juttuja Yleinen keskustelu -osastolle. Ja pidetään myös mielessä, että ennemmin ripaus liikaa kohteliaisuutta sanavalintoihin, kuin liian vähän. Kuvahan on komea.

Vastaa