Metsähiiri II (kroppi lisätty)

Lisäsin hieman salamalla valoa varovasti.


10 kommenttia

 1. derelict sanoo:

  Siistit kuvat vipeltäjästä!

  Siitä ykköskuvasta vipeltäjän alta hävittäisin sen häiritsevän vaalean kaistaleen alareunasta poies ja tämän kuvan osalta kasvattaisin yläosan mustaa ja leikkaisin alareunaa siten että oikeanpuoleisesta kivestä lähtis 1/3 poies kuvasta. Vipeltäjä olisi pääkohde eikä kivi?

 2. Tollanen sanoo:

  Noni. Mää kun halusin tuon kiven mukaan, niin eipä ollut varaa yläreunassa, Alhaalta ja oikeelta otin elintilaa poies kokeeksi, Makuasioita nämä on tietysti.

 3. derelict sanoo:

  Totta kirjuutat, makuasioita ne vaan on. Mut tuo kakkonen maistuu kyllä aika hyvältä….

  En itse olisi rajannut noin paljon koko kuvaa vaan kasvattanut photarilla ylös mustan osuutta ja antanut sivujen olla ilman rajaamista. Iso musta tuntematon vipeltäjän takana ikäänkuin. Mut makuasioita tosiaan ja kiitos tuosta kakkosversiosta. 🙂

 4. Jaket sanoo:

  Tässä on jo nähty vaivaa,onnistunut on lopputulos.Harvoin olen edes noita nähnyt,sattumalta vilaukselta.

  Ite en vaan osaa/ymmärrä salamaa käyttää,poislukien lepakot kesäyössä.

  Näin viikonloppuna karakuvaajan,joka räpsi salamalla,oliko joku rengassalama,en tierä..täytys perehtyä salasman käyttöön…

 5. Tollanen sanoo:

  Häpeäkseni on tunnustettava, että noita salamalaitteita en ole opetellut tosissani koskaan käytämään minäkään vaan ne on ollut sellaisia hätävaravehkeitä lähinnä, jos on ollut pakko jotain sisällä kuvata tai ihmisiä ulkona vastavalossa. Perusajatus on ollut, että salamalla vaan pilaa kuvat. Nyt koitin kun tämä hiiri päästi niin lähelle touhuissaan ollessaan. Salamasta koitin laittaa vaan ihan aavistuksen lisää valoa, ja minusta se onnistui. Täytyisi joskus opetella kunnolla.

  Myöskään photaria taikka sen osaamista ei ole. Lightroom nelosella näitä käpistelen ja siitäkin ohjelmasta käytössä lähinnä muutama perussäädin.

 6. JariS sanoo:

  Sama vika täällä, salama on jäänyt ”luonnottomana” käyttämättä luonnossa. Mutta hiirikuvassa olet kyllä onnistunut – en olisi salamaa siitä huomannut ilman mainintaa asiasta. Täytyypä harjoitella.

  Kuvan rajaaminen ja sommittelu sykähdyttää aina mieltäni. Minun silmääni tuo ensimmäinen, laajempi kuva on parempi. Valkoinen alareuna kehystää mukavasti ja antaa tukevan pohjan kivelle. Eikä kivi silti kokonaisenakaan nouse pääkohteeksi – kyllä se edelleen on hiiri. Kivi antaa sille vastakohdan, korostaa hiiren pienuutta. Ja aina on kiva nähdä ympäristöä mieluummin kuin lähipotretti, jolla tietysti on arvonsa silläkin. Ja mustan taustan (yli)korostaminen voisi sekin olla hieno tehokeino – makuasioita tosiaan…

  Mutta siis oikein hyvä kuva kun herättää näin monia eri variaatioajatuksia ja antaa niille mahdollisuuksia.

 7. Gahpir sanoo:

  Hieno kuva nappisilmästä. Jos salama ollut käytössä, tosi hienosti onnistunut, ei haittaa yhtään. Olisin kyllä sitä mieltä, että salaman pitäisi näkyä hiiren silmässä pilkkeenä, jos on välähtänyt. Katohan näkyykö muissa vastaavissa kuvissa.

 8. Tollanen sanoo:

  Haa, se on se yksi työkalu LR:ssä, jota osaan käyttää: roskanpoistonappula. Sillä poistin silmästä pienen valkoisen pisteen. Mutta joka tapaukssa sen salaman vaikutus tuossa on hyvin pieni, nyt kun vertailin salamalla ja ilman otettuja kuvia, Suurin hyöty lienee, että ISOa pystyy vähän laskemaan ja jälkikäsittelyyn jää tarvittaessa aavistuksen enemmän varaa.

 9. Gahpir sanoo:

  Ovela mies😉.  Ja sehän on useimmiten salamakuvaajan tavoite, ettei sitä käyttöä kuvasta erota, varjoista tms. Hienoa työtä. Silmävalo taas on monesti tavoiteltu ominaisuus ja siksi toiset muotoilee salaman pehmennysboksin pyöreäksi, on jotenkin luonnollisemman näköinen heijastuksena. En tiedä sopiiko silmävalo hiiren muotokuvaan, mutta taisit jo katsoa, ettei sovi. Osaatko sanoa paljonko alivalotit sitä salaman lukemaa, kun lopputulema on noin hieno.

 10. Tollanen sanoo:

  Se valkoinen salaman heijastus silmässä oli pienenpieni, mutta kuitenkin häiritsi sen verran, että otin pois. Salamasa oli asetuksena -2 pykälää. Etäisyyttä tuohon kohteeseenkin oli toki voin noin 4 metriä. Eikä tuo mitään niin hienoa työtä ollut, pikemminkin aloittelijan tuuria. Hiirelle kiitokset siitä, että pysähtyi aina tuolle samalle kivelle hetkeksi tähystämään, vaikka kiirettä tuntui pitelevän.

Vastaa