Metsäkauris valppaana

Metsäkauris pitää minua silmällä, kunnes se pakenee metsään koiramaista haukuntaa pitäen. Tässä on käytetty automaatti kuvausta.

Milja Pakkala

Olen 29 vuotias helsinkiläinen ja pidän eläimistä ja luonnosta, hirvieläimet ovat suosikkikohteeni. Erityisesti Valkohäntäkauriit ovat ensimmäinen suosikkini, kuvia minulla onkin niistä kertynyt iso määrä. Lisäksi tietenkin ovat Hirvet, Metsäkauriit ja muutamia Täpläkauris kuvia. Pidän ystävällisistä ja suvaitsevaisista ihmisistä jotka todella rakastavat eläimiä.


5 kommenttia

 1. JariS sanoo:

  Automaatti tekee aina varman päälle kompromissin. Onhan tuo vähän lattea, mutta ehkä kuitenkin aika lähellä todellisuutta. Pienellä kylläisyyden ja kontrastin lisäämisellä vastaisi varmaankin hyvinkin oikeita sävyjä. 

  • Mpakkala88 sanoo:

   Latteuden takia en tykkää kuvata automaatilla, tulee liian haaleita kuvia. Mutta Effectillä tulee heti ihan eri värisiä kuvia, ne eivät sitten taas harmillisesti ole hyväksyttyjä esim. kilpailuissa. 

   • Gahpir sanoo:

    Kuvankäsittelyn idea onkin siinä, että kuva tallennetaan tälläisena latteana, ja efektiä ja väriä voi lisätä jälkikäteen, ja kuitenkin se alkuperäinen säilyy vaikka kilpailukuvaksi käsiteltävässä muodossa. Jos efektin tallentaa jo kamerassa, siitä ei juuri ole paluuta normaali kuvaan. Mutta eihän se välttämättä ole tarpeenkaan. Nyt en enää jupise saturaatioista, kun tiedän että se on suunniteltu valinta. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin olet käyttänyt kuvanmuokkausta, mutta tehnyt sen jo kamerassa

     

    Hieno kuva tämäkin. Mukava tausta sopivasti epäterävänä irroittaa kohteen nätisti, hyvä asento vielä kruunaa.

    • Mpakkala88 sanoo:

     Laittelin eilen parhaat kuvat kansioon muokkaamista varten, pikkuhiljaa muokkaan vuorotellen jokaisen kuvan. Sitten jaan niitä tänne👍👍

     • Gahpir sanoo:

      Veikkaan että sinulle avautuu kuvankäsittelystä uusi melko mielenkiintoinen maailma, sitten kun sen aika on. Noissa tehokkaammissa ohjelmissa on valtavat määrät efektejä, joita voi säätää kuvan päälle, muuttamatta kuitenkaan sitä alkuperäistä kuvaa. Opiskelua ja tutoriaaleja vaatii, mutta antaakin paljon. Hyvä kuitenkin aloittaa perussäädöistä. Kaiken perusta on kuitenkin terävä, riittävän kirkkaaksi valotettu ja mahd pienillä isoilla otettu alkuperäinen kuva, siitä on hyvä taikoa vaikka mitä, nyt tai joskus tulevaisuudessa.

Vastaa