1 kommentti

  1. Gahpir sanoo:

    Metsänhoito on kiertoilmaus sille, että metsästä otetaan kaikki mahdollinen taloushyöty irti. Nykyään on myös paljon kaupunkilaismetsänomistajia, joilla saattaa olla muitakin arvoja metsälle kuin taloudellinen. Nämä kun saisi pienessä osassa metsää vastustamaan tätä ”hoito” kulttuuria, niin ainakin ne tikkametsät on taattu.

    Minulla on pari hehtaaria sekalaista metsämaata, josta otan polttopuuta. Hoito on sitä, että pääsen siinä hyvin kulkemaan ja että puulajeja on mahdollisimman paljon. Vanhojen haapojen ja kuusien lisäksi tässä kasvaa, metsälehmus, metsävaahtera, molenlaista raitaa jne. Kun ympäriltä vanhat metsät on otettu hyötykäyttöön, tikat ovat siirtyneet vähitellen tänne, käpytikkojen lisäksi, tässä on harmaapäätikka pari, pikkutikka on nähty ja palokärki käy kolkuttelmassa. Pesintää odottelen.

    Täytän kyllä metsätalouden veroilmoituksen, mutta eipä siihen paljon asiaa ole kertynyt, joten en osaa arvioida uhraukseni hintaa. Alue on niin pieni, että mitään pakkotoimia sen hoitamiseksi ei ole kohdistettu.  Ainakaan kansantalous ei siihen ole kaatunut. Arvostan todella Karin tapaisia ihmisiä, jotka myös taloudellisesti sijoittavat tälläiseen toimintaan.

Vastaa