Pimeyden ruhtinas

Hiiripöllö marraskuulta.


9 kommenttia

 1. Jaket sanoo:

  Vaikka hieman takaapäin onkin kuvattu,niin valpas silmä näkyy hyvin.

  Missähän nuo nyt ovat,kun ei oo näkynyt..vai onko myyrät,hiiret vähissä ja jossain muualla niiden perässä?

 2. lepy sanoo:

  Jos tilanne antaa myöten niin pyrin nämä aina kuvaamaan sivulta taikka takaviistosta ja odotan että pöllö kääntelee päätään niin että vähintään toinen silmä näkyy, esimerkiksi hiiripöllön selkäpuolella on paljon komeampi kuviointi kuin vatsapuolella josta valtaosa kuvista on otettu. Takaa taikka takaviistosta kuvaamisessa täytyy vain tuota välimatkaa pöllöön olla paljon enemmän kuin edestä päin kuvatessa muutoin pelotonkin lintu häippäisee äkkiä paikalta tuntiessaan olonsa uhatuksi. Osa pöllöistä on varmasti jatkanut vaellustaan myyrien loputtua mutta joitakin on saattanut kuollakin, toivottavasti mahdollisimman vähän olisi noita jälkimmäisiä.

 3. Jaket sanoo:

  Palasin katsomaan,mitä mies vastaa…

  Ei olisi tullut itselle mieleenkään kuvata takapuolelta,aina kun pyrin etupuolelle.Aina oppii jotain uutta.

  Se olikin sitten aivan tarkoituksella noin kuvattu.Totta on,että on komea kuviointi selässä,vaikkein noita niin useesti näekään.

  Ei nyt liity tähän tai vähän liittyy..

  Juttelin viikonloppuna tuntemattoman karakuvaajan kanssa karakoskella,puhuttiin kaakkureista.

  Väitti kaveri kaakkurin”kesyyntyvän”,jos tulet lammella aina samasta suunnasta,näyttäydyt sille sillointällöin ja tuohuilet jotain muuta kuvaamisen lomassa,etkä välitä kaakkurista tuontaivaallista.Kaakkuri on uteliaanpuoleinen lintu,olen huomannut ja jotkut yksilöt ovat selvästi rohkeempia,mutta en oikein uskonut kaverin puheita…

  Itse kun olen kaakkurilammella,yritän aina ola piilossa,hiljaa,ryömien/kontaten menen ja tulen rantaan..vääräkö taktiikka?

 4. lepy sanoo:

  Noissa pöllöjen ja kuvaamisissa sellainen oma ihannekuva olisi sellainen suoraan sivusta tai hieman takaviistosta saatu kuva ja vielä niin että molemmat silmä näkyy ja vielä parempi jos tuo ei tuijota suoraan kuvaajaan, makuasioitahan nämä tietenkin on ja aika harvoin sitä kuitenkaan pääsee sille parhaimmalle kuvaushollille. Itse en ole juuri kaakkurilammilla käynyt kuvaamassa mutta sen tiedän että ainakin haudonta vaiheessa pesintä epäonnistuu herkästi jos lammen ympäristössä on häiriöitä ja silloinhan siellä ei pitäisi hääriä ollenkaan, yksilöitähän nuo linnutkin ovat  joten etköhän ole toiminut ihan oikein tähän asti.

 5. Jusi sanoo:

  Tuolla norjan tuntureilla kalastellessa törmää kakkureihin melkeimpä joka järvellä. Monesti kun evästänyt rannalla niin kaakkuuri sukellellut kerta kerralla lähemmäs. Joskus vain muutaman metrin päähän päättynyt viimeinen sukellus,hetken vilkuilu ja matka jatkuu.

 6. lepy sanoo:

  Itsekin olen todennut tuon että ainakin Varangin seudulla voi nähdä kaakkurin pesinnän pienessä lammessa jopa aivan tien vieressä.

 7. Jaket sanoo:

  ”Oppikirjoissa”suositaan ainakin,että Pöllö/kuvaus kohde katsoo kameraan.

  Juu,kaakkurin haudontavaiheessa ei pidä missään tapauksessa mennä häiriköimään lammelle,olen viisammilta kuullut..ite olen kiikaroinut kauempaa…

  Itekin nähnyt kaakkuria Ifjord:n ylängöllä kalareisuilla,en läheltä tosin,ilmassa ja kaakattaen.

 8. lepy sanoo:

  Juu itse tykkään enemmän sellaisista lintukuvista joissa kohde ei tuijota aivan suoraan kuvaajaan, tuleehan siitä vähän sellainen tunnelma että lintu ei kameralla sihtailijaa olisi muka huomannut, turha tuollaista on tietenkään edes kuvitella petolintujen ollessa kyseessä, eri juttu sitten että onko pöllö kiinnostunut kuvaajan läsnäolosta. 

 9. todella hyvä luontokuva

Vastaa