Sekalaisten loppusijoituspaikka.

Aattelin kokeilla tämmöistä juttua. Jos jollakulla kuviin kuulumatonta asiaa, kysymistä, sanomista, ihan mitä vaan tekniikkaan, kuvaukseen tai vaikka peräpukamiin liittyen niin otettaisiin ne asiat esiin täällä. Jätettäisiin kuviin kuulumattomat henkilöiden väliset väännöt kuin myös turhat torat sieltä poies ja tuotaisiin ne täällä esille, on sitten posiivisia tai negatiivisia sivujuonteita. Lainatkaa sieltä vaikka lause tai osanen tänne esim. "xxxxx"  ja jatketaan täällä tarvittaessa lantakasan hankomista tai ruusujen tuoksuttelua.

Monella foorumilla jako tehty asioihin halavatun paljon paremmin, täällä taas ryvetään aina jonkun kuvaajan esilletuoman kuvan alla. Eikä tarkoitus ole riitaa tänne aikaansaada, jos joku tarttee vaikka kartta-apua kuvauspaikan suhteen tai vaikkapa Gore-Tex korjaamoista tietoa ni tänne vaan sanoja esille.

Kokeillaan lähteekö tää toimimaan vai sammuuko tää pienen pieni alkuliekki jo ekasta oven avauksesta. Pitkään tuntunut että kommentit hyytyy kohta nollaan kun moni ei uskalla esille tuoda omaa tuntemustaan ees toisten kuvista muitten ylijyräämisen pelon takia. Yritetään lisätä sanallista antia niin kuviin kuin tänne. Sopiiko muille?

Itte yritän parantaa omalta osaltani mutta mitään en takaa, vanha koira kun ei aina uusista luista ole kiinnostunut....


30 kommenttia

 1. derelict sanoo:

  Aloitan vaikka itse. Onko porukka miten kiinnostuneesti seurannut Nikonin ja Canonin uusien FF peilittömien esiinmarssia, siis vielä sanallisissa arvioissa vasta tietenkin.

 2. J.Sihvo sanoo:

  Vähän seuranneena pelkään että canonin tulevassa peilittömässä on 5 dmk4 kenno, meinaan ettei ole siinä mitään parannusta. Mene ja tiedä, testejä ja tarkempia specksejä odotellessa……

 3. hoojii sanoo:

  Noista uutuuksista en mittää tiedä….

  Mutta tällainen ”ketju” on hyvä idea, kun keskustelu jonkin kuvan kohdalle alkaa luisua ”sivuraiteille”, niin voi jatkaa täällä.

  Ja mitä omiin kuviini tulee, niin kritiikkiä saa antaa niin paljon kuin sielu sietää…aiheesta tai aiheetta. Makuasioita kun ovat, miten kukin kuvan kokee.

  Tosi sopivan kuvan oot tuohon löytänyt.

 4. Jaket sanoo:

  Kuva on sopiva aiheeseen,kyllä.Jos sitä sa arvostella,on kuitenkin aavistus sekava,tavaraa sikinsokin,niinkuin siellä tietysti olikin..eli aiheeseen sopiva.

  Hyvin vähän olen seurannut Nikon:n peilittömiä,vaikka se nyt taitaa ola aikamoinen mullistus Nikon:lla kymmeneen vuoteen.

  Koska tuo minun 4/3 järjestelmä oli melkoinen pettymys,täytys perehtyy tuohon,kuitenkin kinokenno ja nopee,nopeus kiinnostaa.

  Ainoo mikä estää lähemmän tuttavuuden,on persaukisuus ja omistan jo täyskennoisen,mihin tyytyväinen olen.Tiedä sitten mitä lisäarvoa tuo peilitön antaa,pieni,kompakti,kevyt…ehkä..

  Ite en kyllä usko tuohon”ylijyräämisen pelkoon”,somessakin haukutaan toisia surutta,en itse ole tosin muualla somessa,kuin täällä.Porukaa ei vain kiinnosta ja kait se tästä keskeneräisestä alustakin johtuu.

  Arvostela saa ja pitää ja olisi mukava,jos arvosteltava vastaisikin jotain kuvan kommentointiin.

  Itse olen laiska kommentoija ja kuvanlaittaja,joskus on aktiivisempia kausia 🙂

 5. derelict sanoo:

  Toivotaan että täällä tulee olemaan keskustelua, ilmoituksia vaikka valokuvanäyttelyistä jne jne.

  FF peilittömistä tulee taatusti olemaan juttua useilla tahoilla. Itseäni kiinnostaa kyllä Canonin tuleva uutuus ja sen testit, etenkin kun nyt tiedetään että vanhat EF-sarjan obiskat voi hyödyntää uuden rungon kanssa adapterilla. Mut annan ajan kulua ja viisainta ehkä odottaa sitä seuraavaa mallisarjaa, se on sitten jo lähempänä ehkä lopullista peilitöntä runkoa komponenteiltaan ja ohjelmiltaan.

 6. derelict sanoo:

  Jos johonkin aparaattiin tarvitsette uudet akut ni kannattaa vilkaista sellaisen firman kuin Suomen Akut sivustoa. 1DmkIV ja meiän H..sta P…ka läppäri on saaneet uudet jännitelähteet sieltä eikä sen suurempaa moittimista niistä akuista ainakaan vielä. Nopee toimitus jos heillä on ollut ne varastossa. HP:n akku on mAh arvoltaan tupla aiempaan kuin myös kokoon verrattuna ja nyt läppäri nousee hyvin pöydänpinnasta irti ja tuuletinkin saa tarvitsemansa ilman koneen sisuksiin paljon paremmin.

 7. derelict sanoo:

  Gahpir, sinun varmaan kannattaisi avata oma ketju tuolle asiallesi, miun mielestä tuon foorumiasian käsittely tämän ketjun puitteissa ei ole mitenkään järkevää.

  Tarkoitin tämän omasta mielestäni toisenlaisten pikkujuttujen sijoituspaikaksi mutta siun asias on ihan toista luokaa ja täältä tuskin saat sille laajempaa pohjaa. Olet ollut asiasta kiinnostunut ja ko. asia kannattaisi pitää yhtenä ketjuna ettei se mahdollisesti katoa pätkinä tänne. Siis jos tääkään koskaan tästä suosta enää nousee…

  Itse en enää ole pahemmin kiinnostunut foorumin hypetyksestä tai kivityksestä eli se siitä.

 8. derelict sanoo:

  Kun et asiaa tunnu sanoista ymmärtävän niin paree kun et ota kantaa miun tekemisiin. Niin kauan oot urissut foorumin tilanteesta ja polkenut sitä suohon että siun kannattais ihan oikeesti aloittaa sille oma ketju ettei itse tärkeä asias katoa tänne miun aloittaman sontasäiliön sisuksiin.

   Mites muutes jaksaa se teiän hengennostatusfoorumi joka jopa lukemiselta suljettiin….

  Aina kun yritän jotain niin tykkäät kaataa sulaa lyijyä niskaan niin että perskarvatkin käryy. Eipä oo paljon haluja ees muiden kuvia sen pelossa kommentoida. Itse omasta mielestäni aikas kauniisti toin mielipiteeni julki asiastasi joka tarvis kyllä näkyvyyttä ja muiden tukea, mutku…

  Sayonara!Ps. Tätä lukeville tiedoksi että eräs väärin ymmärretty nero poisti kirjoituksensa joihin omat tekstini liittyivät.

  • Gahpir sanoo:

   Sä olet moderaattorni roolissa ja voit kieltää ja poistaa keskusteluja, mutta älä mene henkilökohtaisuuksiin. 

   ”Gahpir, sinun varmaan kannattaisi avata oma ketju tuolle asiallesi, miun mielestä tuon foorumiasian käsittely tämän ketjun puitteissa ei ole mitenkään järkevää.

   Tarkoitin tämän omasta mielestäni toisenlaisten pikkujuttujen sijoituspaikaksi mutta siun asias on ihan toista luokaa ja täältä tuskin saat sille laajempaa pohjaa. Olet ollut asiasta kiinnostunut ja ko. asia kannattaisi pitää yhtenä ketjuna ettei se mahdollisesti katoa pätkinä tänne. Siis jos tääkään koskaan tästä suosta enää nousee…

   Itse en enää ole pahemmin kiinnostunut foorumin hypetyksestä tai kivityksestä eli se siitä.”

   ”Kun et asiaa tunnu sanoista ymmärtävän niin paree kun et ota kantaa miun tekemisiin. Niin kauan oot urissut foorumin tilanteesta ja polkenut sitä suohon että siun kannattais ihan oikeesti aloittaa sille oma ketju ettei itse tärkeä asias katoa tänne miun aloittaman sontasäiliön sisuksiin.

    Mites muutes jaksaa se teiän hengennostatusfoorumi joka jopa lukemiselta suljettiin….

   Aina kun yritän jotain niin tykkäät kaataa sulaa lyijyä niskaan niin että perskarvatkin käryy. Eipä oo paljon haluja ees muiden kuvia sen pelossa kommentoida. Itse omasta mielestäni aikas kauniisti toin mielipiteeni julki asiastasi joka tarvis kyllä näkyvyyttä ja muiden tukea, mutku…

   Sayonara!Ps. Tätä lukeville tiedoksi että eräs väärin ymmärretty nero poisti kirjoituksensa joihin omat tekstini liittyivät.”

    

 9. derelict sanoo:

  Kuinka normaalia on että alppiruusu kukkii vielä syyskuun lopulla?

 10. hoojii sanoo:

  Aika harvinaista varmaan. Onkohan kuivuuden takia pahasti myöhässä, vai lämpimän syyskuun erehdyttämänä reilusti etuajassa.

 11. derelict sanoo:

  Pelkkää harmaata kuvien tilalla, mistä johtunee?

 12. derelict sanoo:

  Syy harmauteen selvis, kyseessä olikin meiän keittiön lavuaarin altaat…..

 13. derelict sanoo:

  Oottako huomannu, foorumilla etenki kommentoinni suhtee ollu aika hiljasta viime aikoina.

  Liittyynekö se Dia de Muertos aiheeseen….

  Kuolleet ku harvemmin itteään esille tuovat.

 14. derelict sanoo:

  Ähky.

  Onko jollekulle muulle tullu äskettäin ähky?

  Joskus vaan tuntuu että …

  No joo, joku ehkä ymmärtää. 🤔

 15. derelict sanoo:

  Kellään muulla ongelmia saada kuvia ladattua, ei siirry edes raahaamalla?

  Onkelma alkoi F-Securen uuden jakson käyttöönoton jälkeen eikä asetuksista löydy mitään järkevää syytä. Kirjoittaa voi mutta vanhojen juttujen kuvista osa aina kateissa milloin mistäkin kohtaa kuvakavalkaadia.

   

   

  • harrastelija sanoo:

   Itsellä on ollut F-Secure muutaman vuoden enkä ole osannut tuota epäillä ongelmiin. 

   Voisiko ongelma liittyä selaimen asetuksiin, esim. evästeisiin tai muihin turva-asetuksiin… jos muu ei auta niin kokeile antaa F-Securessa foorumille vähän laajemmat luvat.

 16. derelict sanoo:

  F-Secure ja selain seulottu läpi ja kokeiltu muutoksia vaikka mihin. Ei vaikutusta eli harmaiden kuvaruutujen myötä HYVÄÄ KEVÄTTÄ kaikille! 😉

  • harrastelija sanoo:

   Mitä selainta käytät?

   Nyt kun tarkemmin muistelen, niin.. foorumi ei ole suojattu, mikä voi aiheuttaa F-Securen kanssa ongelmia. Nyt olen kännykän varassa enkä pääse katsomaan koneen asetuksoa, mutta… itselläni oli jossakin vaiheessa F-Securen kanssa sellaista ongelmaa etten saanut ladattua tai katseltua mitään. Muistaakseni piti antaa F-Secureen foorumille lisää oikeuksia. En muista kuka ja milloin, mutta joku antoi tuohon joskus jotakin ohjeita… voisikohan niistä olla apua?

 17. derelict sanoo:

  Googlen Chrome on käytössä. Yritin kaivaa täältäkin vinkkiä mutten löytänyt, sillee pikaseen plarasin vanhoja.

  Kännykän kautta näkee ja voi varmaan laittaa tänne kuvaa ja tekstiä. Jos ei onnistu ni toinen foorumi hyväksyy ne kuvatukset kyllä. 😀

  • Pehy sanoo:

   Klikkaa osoiterivillä pallon sisällä olevaa i-kirjainta, valitse ”sivustoasetukset” -> kuvat -> valitse optio ”salli”. Pitäisi lähteä pelaamaan.

 18. derelict sanoo:

  Tehty ja varmistettu aiemmin muutamaan kertaan, ei toimi silti.

  Olkoon näin. 😀

  • Pehy sanoo:

   Olkoon sitten niin. Jos välimuistista olet tyhjännyt kuvat sun muut niin sitten se kai on sen f-sekuriitin paranoidisuudesta johtuvaa. Sama homma esimerkiksi lintukuva.fi:n sivuilla? Suojaamaton sekin on.

   Asiahan ei mulle kuulu, mutta kun nämä internetin paranormaalit ilmiöt ovat mielenkiintoisia.

 19. derelict sanoo:

  Välimuistin nollaus kaikkineen liki joka päivä, salasanat ja muu pelittää, sivusto laitettu sallittuihin. Jos kehtaan ja viittin ni alan käyttää luurin kautta, sieltä kuvat ja jutut tulee varmaan 80% katsottua muutenkin. Kiinnostavimmat sitten (ennen) PCn kautta.

  Saatan soitaa äfsekuriitille ja kysyä jutusta, niillä kun tuki ei veloita muuta kuin normaalin luuritaksan!

  • harrastelija sanoo:

   Koita hyvä ystävä suaha peesee toimimaan tavalla tahi toisella. Ainahhii oma samsungi on aika työläs ja arvoomaton käytettävä foorumille. Kuvviis on kiva kahtoo ja juttuja mukava lukkee ja pelko on, ettet (jos oma luuris toimii yhtä kököksi kun omani) jaksa kovin pitkään vekslata luuurin kanssa .

 20. derelict sanoo:

  Harrastelija, ei tässä elämästä ja kuolemasta sentään ole kyse. 

  Just latasin luurin kautta kuvan framille mut kirjoitusvirhe piti korjata peeceen kautta. 

 21. derelict sanoo:

  Kuka teki mitä häh?  Kuvat näkyy taas. 😀

 22. derelict sanoo:

  Jaahas, se siitä ilosta, kuvat ei siirry vieläkään. Luurin kimppuun siis!

 23. derelict sanoo:

  Semmone juttu että kun laitatte otsikon alle useemman kuvan ni kannattas laittaa joku tieto jotta useempi kuva. Esim: 3 kuvaa, kuvasarja jne.

  Itte jos en oo kiinnostunu alkukuvasta eikä mainintaa useemmasta ni näkemättä jää ne loput. En oo muutes ainoo tapaus…

 24. derelict sanoo:

  Onko kukaan huomannut mitään muutosta tapahtuneen kuvien näkyvyyden suhteen vaikka?

Vastaa