Soon moro!

Uskaltauduin lähettämään tänne ensimmäisen viestin 10.7 2017, rapeat neljä kuukautta sitten.
Tänä aikana tehdyt foorumin kehittämistoimet riittävät todistamaan meikäläiselle sen, että asiaan ei yhdistyksellä ole halua, osaamista tai aikaa.

Keskustelufoorumi taas on ainoa asia joka on yhdistyksen taholta itselleni jossain määrin tarpeellinen, mutta tämä sekasotku ei sitä ole, eikä siitä tässä formaatissa myöskään sellaista tule.
Tästä puuttuvat lähes kaikki ne elementit ja toiminnot jotka kunnollisella laudalla ovat ja ovat olleet jo kymmeniä vuosia, kuten esimerkiksi edellisellä foorumilla.
Miksi ihmeessä ruvetaan räätälöimään tällaista eriskummallista sekasikiötä, joka on selkeä huononnus edelliseen verrattuna?
Miksi tällaisen koodaamiseen käytetään rahaa ja aikaa, kun valmiita alustoja on sekä ilmaisia että maksullisia, tarvittavat ominaisuudet jo sisältäen...

Joten eiköhän tämä omalta osaltani ollut tässä. Ei jaksa kompuroida tässä risukasassa, eikä ole jäsenmaksunkaan maksamiseen enää halua, osaamista eikä aikaa.

Jos joku jostain käsittämättömästä syystä haluaa minuun yhteyttä ottaa, niin yksityisviestillä tavoittaa...hetkinen, ei tässä olekaan siihen mahdollisuutta. No, vanhalla laudalla on, nimimerkki PHY.

Kiitos teille jotka olette neuvoneet, kommentoineet ja yleensäkin olleet mukavaa porukkaa. Pitäkää lippu korkealla ja käsi vakaana.

Hei hei, ja kiitos kaloista!


11 kommenttia

 1. JariS sanoo:

  Jos vielä Pekka vilkaiset tänne, niin kiitos aktiivisuudestasi, hienoista kuvista ja hyvistä kommenteista. Porukkahan tämän foorumin lopulta tekee, oli tekniikka mitä tahansa. Toivottavasti pysyt hollilla, jos jonain päivänä vetoa taas on enemmän.

 2. harrastelija sanoo:

  Itsekin moroja moneenkin kertaan harkinneena ja jonkun kerran eropaperitkin kirjoittaneena aika pitkälti Jarin kanssa samoilla linjoilla. Samoin myös Pekan ja muutaman muun kanssa tekniikkapuolesta, SLV:n toimintaa kriittisesti arvioineena – ja tämä on kai moneen kertaan tullut ilmikin, jopa siinä määrin että ylläpito tuntuu välillä näkevän omistani kommenteista tulipunaista. Aina täällä on kuitenkin joku entinen aktiivi tai jokunen harhailija jonka kirjoitukset ja kommentit pitävät mielenkiinnon foorumia kohden yllä. 

  Lehti ja foorumi lienevät varmaan ainoat seikat josta harrastelija saa/saisi vastinetta rahoilleen. Valitettavasti näyttää siltä, että rivijäsenet eivät SLV:n johtoa juurikaan kiinnosta. Itse en ole nähnyt mielekkääksi liittyä SLV:n jäseneksi. Lehti tulee lahjaksi saatuna, mutta senkin saa halutessaan luettua hyvin kirjastossakin ja tämän sijalle voisi parempi vaihtoehto olla joku toinen lehti, joku jota ei kirjastossa saa luetuksi. Pekan kanssa tismalleen samaa mieltä nykyisestä foorumista. Itse en ole mikään nörtti eikä sellaista tule, toisaalta sen verran erilaisten käyttöliittymiä testanneena ja niiden kanssa pelanneena voin hyvällä omallatunnolla peesata Pekan kritiikkiä. Nykyisellään foorumi ei toimi sen kummemmin tietokoneella kuin mobiililaitteillakaan. Hankala tilanne. Toisaalta foorumi saa käyttäjiltä hyvinkin laajasti pyyhkeitä, mutta toisaalta SLV:n johto on sitonut itsensä tähän ja joihinkin sen toimintatapoihin, kutentuohonh****tintagi. Toisaalta jos kriittisesti foorumiin ja SLV:n toimintaan suhtautuva pieni joukko jättäisi foorumin niin mitä jäisi jäljelle – eipä juuri mitään. 

  Omalta kohdaltani tämän kanssa kuitenkin jotenkin pärjään, kun vain tämä pitäisi mie iten, gaphirin, JariS:n, Pekan, Mervin ja muut vastaavantapaiset kynäsepät foorumilla – tuonsorttinen porkukka jos katoaa niin joudan pois minäkin, senkin vähän osalta mitä tänne on tullut postailtua.

 3. derelict sanoo:

  Kaiman lähtö ratkaisuna henkilökohtainen mutta omat mietteet on täällä ihan samat.

 4. pekkahyvonen sanoo:

   

  ”Porukkahan tämän foorumin lopulta tekee, oli tekniikka mitä tahansa. Toivottavasti pysyt hollilla, jos jonain päivänä vetoa taas on enemmän.”

  Et voisi olla enemmän oikeassa. Vaikka meilläpäin sanotaan että ”miehellä on miehen titu, eikä se pelu”, niin tämä lause pelkästään pistää tämän häpeän päälleen ottamaan. Enhän mä nyt voi olla luopio, vaikka pattiin ottaakin..

  Olen vaan hiukan turhan arkanahkainen ja epäluuloinen näille ns.uudistuksille, varsinkin kun ne jäävät roikkumaan pitkiksi ajoiksi. Käyttäjiä ei kuunnella, tai ei ainakaan julkisesti kerrota miksi tällaiset päätökset on tehty.

  Epäluuloisuus johtuu työelämässä saaduista kokemuksista: Olin viimeiset orjatyövuoteni uudistamassa erään teleoperaattorin erästä tietojärjestelmää. Vaikka naama punaisena ja välillä itkua kihertäen yritettiin selittää ettei tämä nyt vaan toimi, eikä sovellu meidän tarpeisiimme, niin tulos oli pelkkä nolla. Päätökset oli tehty jo ennen käyttöönottokokeilua.

  En kestänyt enempää moista vittuilua, vaan otin lopputilin 25 vuoden palveluksen jälkeen, ja perustin oman yrityksen.
  Tämä oli fiksuin liike minkä olen koskaan tehnyt: Päätös omien töideni ulkoistamisesta oli tehty jo ajat sitten ja lopputili olisi kuitenkin tullut parin vuoden sisällä.

  Mitä tästä opin? Ei saa jäädä tuleen makaamaan ja aina pitää olla suunnitelma b.

  Foorumin optimointi mobiilikäyttöä varten, panostaminen naamakirjaan plus muut kummallisuudet ovat kovasti samanlaisia kuin aiemmat kokemukseni, enkä kuolemaksenikaan tajua miten luontokuvista saa kukaan mitään irti postimerkin kokoiselta näytöltä katsottuna. Mun mielestä 24″ ruutukin on turhan pieni.

  Ettei tarkoitus vaan ole ajaa alas koko systeemiä muutamassa vuodessa ”kun ei sitä käytetä”?

  Jos näin käy, niin sitten reservissä ja b-suunnitelmana on verkko-osoite http://www.luontokuvafoorumi.org/keskustelu

  Optimoitu muutosvastarintaisia pöytäkonekäyttäjiä ajatellen, kai se luurillakin jotenkin pelittää, en ole kokeillut.

  Saa sitä nytkin käyttää jos huvittaa, mutta ylläpitäjä on sitten melkoinen kuspää…

  • Gahpir sanoo:

   Sinulla on Pekka joku admin hyväksyntä päällä siellä. Menee ikä ja terveys jos joka kuvan meinaat arvostella ihan itte.

   Mainio takaportti, koska ne Talvipäivät olikaan?

   • Gahpir sanoo:

    Nyt toimii. Jännä että on varaa pitää Ylläpito paikalla viikonloppuisin. Varakas sivuston omistaja.

    • pekkahyvonen sanoo:

     Jep, en voinut edes lähteä muijan kanssa balettia katsomaan, kun pitää olla valmiina palvelemaan mitä nöyrimmästi meitä kahta käyttäjää.

     Ei se kyllä uskonut, mutta näytti helpottuneelta jostain syystä.

 5. derelict sanoo:

  Jos näin käy, niin sitten reservissä ja b-suunnitelmana on verkko-osoite http://www.luontokuvafoorumi.org/keskustelu

  Pikavilkaisulla näytti oikeen hyvältä, selvä jako aiheiden suhteen ja muutenkin yleisnäkymä hyvä. Jos alkaa vetään jengiä puoleensa ja turinaa kuvien kera tulee niin meikkis kanssa sinne!

 6. harrastelija sanoo:

  Testailua http://www.luontokuvafoorumi.org/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=12… taaskaan ei linkitys toimi… vaatii osoitteen kopioimisen…

 7. derelict sanoo:

  Yks klikkaus linkkiin ja se aukee, sitte etusivu ja avot! Soon siinä.

  Kaiman linkillä aukee suoraan etusivulle.

 8. harrastelija sanoo:

  Mikähän tässä mättää, kun laitat linkin saat sen näkymään sen lähettämisen jälkeen tavallisena merkkijonona, mutta kun menet foorumille kirjautumattomana tai myöhemmin kirjautuneena näet linkin vasta sitten???
  On näitä tämän foorumin merkillisyyksiä. Samoin, kun sivuvalikon aukeamattomuus Explorerissä ja sitten tämä kommentointikentän pienuus… ja mitä kaikkea muuta sitä olikaan?

Vastaa