Suistolta…

Tenojoen.


7 kommenttia

 1. Pelai65 sanoo:

  Onko tämä Hayholmenista? Se on komea paikka. Hiekkaranta ja vastarannalla muutaman 100m päässä kohoaa korkeat vuoret… hyvä lintupaikka myös … ristisorsaa, haaskaa ja meriharakkaa mm.

 2. lepy sanoo:

  Sieltähän tämä, omia suosikki paikkoja koko varangin niemimaan alueella ja maisemat on parhaimmillaan juuri keväällä kun lunta on vielä sopivasti näkyvillä, lintujakin riittää kuvattavaksi.

 3. Gahpir sanoo:

  Hayholmen on minulle outo nimi. Jos Tana brusta lähtee Tenon länsirantaa ylös, onko sielläpäin? Grönneset lukee niemessä kartalla.

 4. lepy sanoo:

  Kirjoitetaan myös Hoyholmen tosin tuota nimeä ei kaikki kartat näytä, tenon suiston itäpuoli eli ajetaan Tana brusta n.40 km itäpuolta pitkin ja tullaan suistolle, jossa sijaitseen suojelualue ja tuo Hoyholmen jonne käännytään päätieltä merelle päin. Hiekkatie päätyy särkän kärkeen, tuolta suiston alueelta päätie lähtee nousemaan Austertanan kautta Varangin tunturiylängölle jossa hyvät mahdollisuudet kuvata esimerkiksi tunturikihua.

 5. Pelai65 sanoo:

  Mutta tuolla ylängöltä tie on kapea ja auton pysäköinti hankalaa muutamaa levikettä lukuunottamatta. Ja paikalliset ei tykkää tienvarteen pysäköinnistä.

 6. lepy sanoo:

  Jep, levähdys paikkoja on tien varrella mutta kalarekat jyräävät todella kovaa joten tarkkana saa olla jos meinaa pysähdellä kapean tien laitaan, oikeastaan ei kannata pistää autoa parkkiin jos ei leveää piennarta ole kohdalla, ainakin keväisin yöt on paljon rauhallisempia ja parempi silloin muutenkin lintuja kuvata.

 7. Gahpir sanoo:

  Nyt hahmottuu, kartassa lienee Tanamunningen. Tuttuja paikkoja.

Vastaa