Tervetuloa

Suomen Luonnonvalokuvaajien Foorumi 2.0 beta -sivustolle.

Vanha foorumi on siirtymäajan olemassa ja toiminnassa edelleen osoitteessa: http://www.luontokuva.org/foorumi_old/

Uudistunut SLV:n foorumi on muuttanut muotoaan perinteisestä aihealue-hierarkiasta syöte- ja tagi-pohjaiseksi. Sisältöä pystyy siis selaamaan suoraan kronologisena syötteenä, tai vaihtoehtoisesti valitsemalla vasemmalta navigointipalkista tagien määrittämän aihealueen.

Sivuston uudistus on vielä käynnissä, eivätkä kaikki toiminnot toimi vielä täysin – Kyseessä on beta-versio.

Ohjeet:

1.) Rekisteröityminen
Rekisteröidy uudelle foorumille kokonaan uudella käyttäjätunnus-salasana -yhdistelmällä. Vanhan foorumin tunnarit eivät siis toimi. Vaihtoehtoisesti voit rekisteröityä foorumin käyttäjäksi tunnistautumalla Facebook- tai Twitter-tilisi kautta.

2.) Käyttäjäprofiili

Muille rekisteröityneille käyttäjille näkyviä tietoja voi muokata oikeasta yläkulmasta löytyvästä oma nimi -painikkeesta.

3.) Navigointi

Navigointipalkki tulee esiin sivuston vasemmassa yläreunassa olevasta nuolesta.


Sivuston sisältöä voidaan selata joko Facebook-tyylisesti syötteenä, tai valitsemalla vasemmalta navigointipalkista tagien avulla itseä kiinnostava aihealue.
Navigointipalkki näyttää myös viimeisimmät artikkelit ja viimeisimmät kommentit.

4.) Artikkelit
Lisää kirjoitus -painikkeesta lisätään uusi artikkeli. Tämä artikkeli on siis käyttäjän sisällöntuotannon perusyksikkö. Aseta artikkelille mahdollisimman kuvaava otsikko. Voit vapaasti lisätä artikkeliisi tekstiä ja kuvia. Tekstiä voi muotoilla ja esim. lisätä hymiöitä paneelista löytyvillä toiminnoilla.
Kuvan lisääminen tapahtuu paneelin Graafinen-välilehdellä olevasta ”Lisää kuva” -painikkeesta.

Julkaistua artikkelia voi muokata joko oman artikkelin oikeasta yläreunassa olevasta muokkaa-panikkeesta, tai vaihtoehtoisesti yläpalkin ”Omat kirjoitukset” -painikkeen kautta avauvasta hallintapaneelista.

Artikkelille asetetaan aihealue tai useampi tagien avulla. Artikkelille tulee antaa vähintään yksi seuraavista tageista:
Linnut, Kasvit, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Taidetta luonnossa, Luonto ja ihminen, Kansallispuistot ja muut luontoalueet, Kuukauden kuva, (kuluvan) Viikon kuva, Päivän kuva, Tekniikka, Yleinen keskustelu

Nämä muodostavat siis foorumin vakioaihealueet. Kirjoitukselle voidaan myös antaa useampia tageja, joko vakioaihealueista, muista tagi-pilvessä olevista, tai vaikka keksimällä itse kokonaan uusi. Tagien kannattaa myös olla mahdollisimman kuvaavia: usein on tehokkaampaa asettaa artikkelille muutama napakka aihealue, kuin kaksikymmentä vähän sinnepäin olevaa.

Palaute, toimintahäiriöt ym. tulee sijoittaa Yleinen keskustelu -osastolle kyseisen tagin avulla, lisäksi artikkeli oheistetaan tageilla ”palautetta”, ”korjattavaa” tai ”korjaamista sivustolla” Tämä siksi, että palaute ja toimintahäiriöt on mahdollista ylläpidon löytää mahdollisimman tehokkaasti, kun ne eivät ole hajallaan siellä täällä.

Ilmoitustaulu on varattu ohjeille ja tiedotteille, joten sieltä tullaan poistamaan sinne kuulumaton tai paremmin jonnekin muualle kuuluva materiaali.
Ylläpito voi harkintansa mukaan muutenkin järjestellä artikkeleiden tageja uudelleen.

5.) Keskustelu, kuvien kommentointi ja kuvaketjut.
Artikkeleita on mahdollista kommentoida tai käydä keskustelua artikkelin alta löytyvällä kommentointi-paneelilla. Kommentteihin ei tällä hetkellä voi lisätä kuvia.

Perinteisenmalliselta foorumilta tuttuja kuvaketjuja jostakin tietystä aihepiiristä on tarkoitus muodostaa siten, että käyttäjät asettavat kirjoitukselleen saman tagin. Esimerkiksi ”talvikuvia” tagin taakse voidaan kerätä kyseisen aihepiirin kuvia eri käyttäjiltä: Tällöin keskeistä on, että kyseiseen ketjuun kuvia lisäävät käyttävät tarkalleen samaa tagia. Vastaavasti ketjun selaaminen tapahtuu valitsemalla navigointipalkista kyseinen tagi.

6.) Kuukauden kuva, viikon kuva ja päivän kuva

Vanhan foorumin kestosuosikit tulevat myös uudelle foorumille.

Kuukauden kuva -kilpailut toimivat siten, että jokainen jäsen voi osallistua lisäämällä kuvan kyseisestä Kuukauden kuva -julkaisusta löytyvästä ”Lisää äänestykseen kuvasi” -painikkeesta.

Mieleisimmät viisi kuvaa voi arvioida antamalla niille tähtiä (1-5). Kuvia voi selata galleria-tilassa, ne voi myös pisteyttää galleria-tilassa, tai sitten suoraan sivulla. Kuvia koskevat sanalliset arviot ja kommentit kirjoitetaan artikkelin alaosassa olevaan kommenttiosioon. Suosittelemme vuolasta kommentointia, sillä se on ollut vanhalla foorumilla tämän formaatin parasta antia.

Viikon kuviin voi osallistua lisäämällä artikkeliin kyseisellä viikolla otettu yksi kuva, ja merkitsemällä artikkeli kyseisen viikon tagilla (esim. ”Viikon kuva 16/2017”)

Päivän kuvat valottavat parhaimmillaan vuodenkierron etenemistä eri puolilla maata. Ajatuksena on siis, että artikkeliin lisätään yksi kyseisenä päivänä otettu kuva. Artikkeliin merkataan tagiksi ”Päivän kuva), ja artikkeli otsikoidaan kyseisen päivän päivämäärällä (esim. ”Päivän kuva 14.4.2017”)

7.) Säännöt ja rekisteriseloste

Foorumin säännöt löytyvät tästä.

Rekisteriseloste puolestaan tästä.

8.) Ylläpito

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä hannu.mallinen(a)pp.inet.fi

Kehitysideoita ja palautetta voi lähettää samaan osoitteeseen.

Huomaathan ennen palautteen antamista, että tämä foorumi on beta-versio, jonka toimintoja viilataan vielä paremmaksi. Pyydän siis ystävällisesti kärsivällisyyttä.


2 kommenttia

  1. MerviS. sanoo:

    ”tämä foorumi on beta-versio, jonka toimintoja viilataan vielä paremmaksi…”

  2. kso sanoo:

    Miten ”Graafinen” osiossa saa esille valikon, josta voi valita  _Liitä kuva- ..?

Kommentoi