Viikko 2/2019, pähkinänakkeli

 


6 kommenttia

 1. Jaket sanoo:

  Skarppi kuva.

  Koskaan nähnyt,melkoinen harvinaisuus?

 2. JariS sanoo:

  Kaunis on. Joitakin taitaa pesiä Suomessa, mutta yleensä ovat talvivaeltajia. Minulle on jäänyt vähän epäselväksi, vaetavatko länsirannikon nakkelit Ruotsista, kun itään tulevat Venäjältä, ja ovat ehkä eri alalajiakin? Tämä Hannan lintu on kupeiltaan niin ruskea, että on varmaankin sitä läntistä alalajia?

 3. Gahpir sanoo:

  Tuolla toisella foorumilla rariteettikomitean puhjoht Jyrki Normaja sanoo näin: ”Naaraalla pyrstön alapeitinhöyhenten ruskea on tuollaista keskiruskeaa. Koirailla se on selvästi punaisempaa, kastanjansävyistä”  Tämä on kyllä jännässä asennossa, kun nuo vatsahöyhöt on unohtunnu siiven päälle.

   

  Kuvissa värisävytkin toki vaikeasti määritettäviä. Hieno kuva.

 4. lepy sanoo:

  Komea nakkeli otos, kyseessä alalaji (europaea) ja varmaankin naaras kun tuo vaalean punaruskea sävy yltää aika pitkälle kylkeen, meillä selvästi harvinaisempi on itäisempi alalaji (asiatica) joka on vähän pienempi, hennommalla nokalla sekä kyljen punaruskea sävy rajoittuu vain alaperään, lisäksi silmänkulmanjuova ja otsa ovat valkoiset. Muistan kun aikoinaan bongarit säntäilivät nakkeleiden takia mutta alkaa olla nykyisin kohtuullisen yleinen laji, siltikin kun nakkelin saa omalle ruokinnalle niin mikäs sen hienompaa ja varsinkin tuon siperialaisen alalajin. Pesintöjäkin suomesta löytyy nykyisin jo monilta paikoilta, esimerkiksi alle puolen tunnin kävelymatkan päästä kotioveltani löytyy monivuotinen pesimäreviiri, ja lisäksi yhdellä omista tikkaruokinnoilla käy nakkelipari harva se päivä, toivoa vain sopii että tuokin tietäisi pesintää.

 5. hoojii sanoo:

  Kiitoksia kommenteista. Lintu suki ja pörhisteli höyheniään. Toivotaan lepyn nakkeleille hyvää pesintäonnea.

 6. TKK sanoo:

  Laadukas otos!

Vastaa