Viikon kuva 32 / 2018: punarinta

Nuori punarinta hellekylvyssä.

No niin, kun taso alkaa olla tätä, niin on aika lopettaa. Punarinta on noin 500. viikon kuvani. Olen julkaissut näitä tauotta joulukuusta 2008 eli kohta kymmenen vuotta. Uudella foorumilla idea on vesittynyt (varsinkin kun nyt vielä tagit ovat rikki), ja säännölliset julkaisijat huvenneet. Sorry Hanna, jäät nyt viimeiseksi, kun minuakin aiemmin aloittanut Räisäsen Tapanikin hiljaa lopetti. Toki varmaan julkaisen kuviani edelleen täällä, mutta en yritä löytää kulunutta viikkoa kuvaavaa parastani joka sunnuntai, vaan julkaisen kun siltä tuntuu. Voisi tästä enemmänkin kertoa ja keskustella, mutta jatketaan joka tapauksessa kuvaamista omaan tahtiin. Ehkä ne dokumentaariset ajan kuvat löytyvät muualta. Omat kymmenen vuoden viikon kuvani ovat tallessa täällä: https://jari.kuvat.fi/kuvat/viikon+linnut/ - yhtä vaille kaikki lintukuvia. Jonkinmoista kehitystä ehkä on havaittavissa, mikä on edelleenkin mielestäni SLV:n oman foorumin syvin tarkoitus. Kiitos tästä mahdollisuudesta.


8 kommenttia

 1. harrastelija sanoo:

  Aika aikaansa kutakin. Ymmärrettävää, joskin harmillista. Kuviasi on ollut kiva katsella ja kirjoituksiasi lueskella. Et toki ole ensimmäinen tulija ja meniä, mutta nyt näyttäisi olevan niin, että siinä missä aiemmilla foorumeilla oli aina uusia tulokkaita niin nyt taitaa olla enemmän tai vähemmän vain lähtijöitä. Sinun lähtösi jälkeen taitaa säännölliset postaajat olla aika vähissä. 

 2. JariS sanoo:

  Kiitos ystävällisistä sanoista. Ei nyt kuitenkaan puhuta vielä lähdöstä, en minä varmaan malta olla foorumilta pois. Mutta viikon kuvat sarjana loppuu minun osaltani.

  • harrastelija sanoo:

   ”Ei nyt kuitenkaan puhuta vielä lähdöstä, en minä varmaan malta olla foorumilta pois. ” En takoittanut lähdölläsi kokonaan poistumistasi vaan tuota säännöllisyyttä. Nyt on tiennyt mitä odottaa – tämä on ollut vähän kuin pikkulapsen joulunodotus. Itse olen aina arvostanut kuviin liittyviä kertomuksia ja näitä jän itse kaipaamaan. Kuvia netti on pullollaan eikä foorumi anna siinä mielessä juurikaan lisäarvoa.

 3. hoojii sanoo:

 4. Gahpir sanoo:

  Kyllä minä niin mieleni pahoitin.. Tässä olisi yhdistyksellä valmis brandi ja vähän talkooväkeäkin alkuun, mutta ei vaan kiinnostusta löydy tämän foorumin starttaamiseen. Ei auta anelu eikä uhkailu, enkä toisaalta haluaisi tätä surkeutta yhden ihmisen niskaan kaataa, on paljon muutakin hänellä elämässä.

  Katselin tuota tekniikka osiota ja kaikesta huolimatta täällä käy hiljaa ihmisiä, kun katselut hissuksiin lisääntyy, vaikka jutut on vanhempia.

  Tässä muodossa tämä on kuitenkin liian facebook, toimii huonommin ja mitään lisäarvoa ei synny,  kaikki hukkuu viikossa, eikä keskusteluakaan oikein pääse syntymään. Tähänkin piti olla keinoja olemassa, mutta johonkin uudistukset vaan jumittuneet.

  Noin pitkä aika dokumentaatiota Jarilta on hieno saavutus ja varmasti jossakin kohtaa jo käy rasitteeksikin. Kovasti kiitoksia Jarille näistä hienoista kuvajaisista ja samalla foorumin edes pienestä hengittämisestä.

  Vaikka etsikkoaika onkin hukattu, niin katselen kyllä itsekin, jos vaikka joku muutos foorumin kehittelyssä tapahtuisi. Asiaan on mahdoton vaikuttaa, kun mikään normaali keskusteluyhteys ei toimi. Viesteihin ei enää vastata.

  Täällä on edelleen mahtava kuvien taso, hienoa että jaksatte. t. Jomppa

 5. derelict sanoo:

  Harmin paikka, mielellään niitä kuviasi olisi katsonut kun tähän asti ne on tulleet kuin päivät kalenterissa. Itseäni syytän siitä etten aikoihin ole sanallista puolta enää täällä jaksanut pahemmin sinunkaan kuviesi suhteen avata. Perimmäinen syy sanojen vähyyteen on kylläkin se että vihaan sitä kun jonkun kuvaajan kuvan yhteyteen eräillä ollut tapana avata vääntöalusta omille mielipiteilleen joilla ei ole mitään yhteyttä kyseiseen kuvaan.

  Ja toisaalta turha foorumia on syytellä jos ei syyttäjä edes itse viitsi täällä jatkuvuutta ylläpitää. Ja nyt toivon ettei tän kirjoitukseni perään taas aleta nostaa hurmosta omasta viisaudesta, muistakaa että tämä on Jarin juttu. Ok?

  Hyviä kuvaushetkiä Jarille, uskon että pysyt foorumilla ja kuviasi täällä jatkossakin nähdään. Muitakin kun lintukuvia, oot nääs vuosien saatossa antanut näyttöä että muutkin aiheet onnistuu. 

 6. JariS sanoo:

  Kiitos kaverit. Minulle tämä foorumi on ollut kymmenen vuotta parasta sosiaalista mediaa ja harrastuksen kehittämistä, toivottavasti vielä eteenkin päin. Omasta aktiivisuudesta on tosiaan paljon kiinni, vaikka kyllä ylläpito voisi tehdä niin sanotusti oman osuutensa. En nyt syyttele ja surkuttele enempää, mutta pyydän jäsenmaksun maksaneena yhdistyksen puolesta anteeksi, että beta-versio on kohta puolitoistavuotias ja näyttää hajoavan eikä suinkaan kehittyvän siihen mitä on luvattu. Ja tosiaan, minunkaan asiallisiin sähköpostiviesteihini ei enää vastata, joten kehittäminen on varmaankin päätetty unohtaa. Mutta mennään näillä ja odotellaan yllätyksiä.

  Ja kyllä, Pekan toiveet muista kuin lintukuvista voivat hyvinkin toteutua. 🙂

   

 7. Gahpir sanoo:

  Kyllä kyllä,ja koska tämä on nimenomaan Jarin juttu niin toivon että edes tässä pienessä asiassa olisi joku keskustelu sallittu. Itse näen keskustelufoorumin tarkoituksen siinä, että erilaisia mielipiteitä esitetään. Jos kaikki uusi toivotetaan tervetulleeksi, heitä kuvas roskiin, kaikki uusi on persiistä, helikopperit, liiketunnistimet, kuvankäsittely, filtterit, niin voiko sitä ihmetellä, jos kaikki uudet tulijat vähitellen kaikkoaa. Kun täällä ei ole ylläpitoa, voi pikku nosteessa kirjoitella mitä huvittaa, mutta joku tuo tänne väristen sydänverellä ottamiaan kuvia. Draamantajua enemmän kuin sitä omaa viisastelua. Nyt pitäisi voimat keskittää siihen vaikuttamiseen, eikä panetteluun.

Vastaa