Ylväs Valkohäntäpeura pukki

Tämä herra otti itsestään kuvan asettamani kamera ansaan, jonka väsäsin vanhasta Nikon D200:sta ja D70 kittilinssistä . Onhan pukilla ryhti hyvä ja ylväs.

Olkaa lemepeitä kommenteissa, olen harrastanut tätä vasta puoli vuotta. Ja kamerahan on yli kymmenen vuotta vanha ja vielä kroppikennonen,

 


15 kommenttia

 1. Mpakkala88 sanoo:

  Upea kuva! Karva kiiltää ja valotus on minusta hyvä, musta tausta korostaa kauriin hyvin.

 2. Gahpir sanoo:

  Luontokuvan maailmassa kun melkein kaikki on jo nähty, niin minun silmään tälläinen studiomainen valaisu on aika virkistävää. Tulee jonkinlainen eläin vitriinissä livenä tunnelma.

  Jos on yhdellä salamalla kuvattu, niin mukava pehmeä heijastus tulee lumesta. Hienosti terävä, mutta varmaan pienestä aukosta johtuen tausta menee mustaksi. Nyt kun illat kirkastuu, niin kokeilisin vielä pidemmällä suljinajalla ja isommalla aukolla, jos saisi jotain taustasta näkyviin sinisenä hetkenä. Pienellä riskillä, vaikka tarkennus ei osuisi ihan näin hyvin kohdilleen.

  Upeat kuvat, kerrohan tarkemmin kuvausjärjestelyistä ja miten valotat ja tarkennat.

 3. mikuni sanoo:

  Kuva on otettu manualiasetuksilla 1/200s iso 200 f8 18mm, tarkennus 1,5m Alhainen iso koska iso 400 on jo melko hirveä. Valot hoitaa 3x SB 28 1/2 teholla Tausta on jätetty mustaksi kun se on ”usean sadan metrin päässä”. Kuvalle kyllä tapahtui jotain kun muutin sen niin että saisin sen ladattua foorumille. Vitriinitunnelma on hieman häirinnyt, eläimet näyttää melkein täytetyiltä.

  • Gahpir sanoo:

   Nämä on tosi upeita näinkin, mutta jos tuolla taustalla saisi vähän maisemaa näkyviin, niin tämä olisi kisakuvia missä tahansa. Valotusaikahan voi silti olla pitempi, vaikka salamat hoitaa valon etualalle, mutta sininen hetki vaatisi vielä aukon avaamista ja tehonpudotusta salamoille.

   Foorumit tekee kuviin omia muokkauksia,varsinkin pienentäessään niitä katselukokoon. Jos ihan parasta haluaa, kuvat kannattaa pienentää itse kuvankäsittelyssä 1200px sivu tai miten nyt itse toimii. Milläs teet kuvankäsittelyä? Esim Lightroomin Export valikossa on piilossa toinen terävöitys, for print, for screen. Jos on jäänyt High täppä päälle, tulee normi terävöinnin lisäksi jo melko terävää pikkukuviin.

   • mikuni sanoo:

    Lightroomissa teen, nyt oli käytössä export to 1200 x jonka vakoilin yhdestä foorumi kuvista, lisäksi rajoitin 500k kokoon, onko se turha? Ahaa juu tuo täppä sharpen for screen oli myös käytössä, siksi näyttää niin karseelta. Kokeilenpa toisella pukilla uusia säätöjä 🙂

  • Gahpir sanoo:

   Jos ymmärrän oikein tämä on otettu salamalla ja pitkällä suljinajalla

   https://www.facebook.com/jomppa.lehti.9/posts/214223849325607

   • harrastelija sanoo:

    Tai tarkemminottaen päinvastoin, pitkällä suljinajalla ja salamalla . Salamalla ja pikällä suljinajalla tuo häntä tulisi etupuolelle… (Jompalle uskallan viisastella 😁)… molemmat tavat olisivat hyviä efektejä kun niihin perehtyisi ja olisi aikaa paneutua ememmän… Muistaakseni WPY:ssä joku vastaavantapainen toteutus (pitkä suljinaika + salama) ylsi joku vuosi palkinnoille asti.

    • Gahpir sanoo:

     Heh, eipä tuo viisastelua ole, tosi asia. Nämä Kennethin kuvat on terävyydessään niin hienoja ja erilaisia, etten tiedä menisikö huonompaan, vaikka taustasta jotain saisikin irti.

 4. kari57 sanoo:

  Tämähän on aivan loistava idea rakentaa ”riistakamera” vanhasta kamerasta. Itse käytän useaa perinteistä riistakameraa kuvauskohteiden etsimiseen, mutta perinteisten riistakameroiden kuvanlaatu ei pärjää alkuunkaan rakentamallesi kamera ansalle. Hienoa !!!

 5. harrastelija sanoo:

  ”…Tämähän on aivan loistava idea rakentaa ”riistakamera” vanhasta kamerasta…” Samalla periaatteellahan viimevuotinen Ville Heikkisen ottama vuoden luontokuvakin on otettu.

  On tosiaan hyvä idea hommata vanhempin kamera ”riistakamerakäyttöön”, nämäkin pesevät uusimmpienkin riistakameroiden laadun mennen tullen. Vaatii vain vähän pamentumista ja sellaisen paikan, missä kamera saa olla voroilta rauhassa.

 6. mikuni sanoo:

  Käyttämäni liiketunnistin maksaa 4€. Lisäksi pari elektroniikkakomponenttia. Toimii n kuukauden 9V patterilla. Lisäksi tarvitsee kamerakohtaisen kaukolaukasinkaapelin, varsinkin Nikon on tässä hieman vaikeampi kun esim Canon, kun on erikoisliittimet. Eli edullisesti pääsee alkuun. Ei kuitenkaan kannata laitaa metsään sellaista jota ei halua menettää.

 7. Gahpir sanoo:

  Omissa kokeiluissa on tullut tunnistimella melkoisesti hukkakuvia. Mites olet tämän hoitanut noiden salamoiden kanssa? Saatko useampia käyttökuvia kerralla vai pelästyvätkö elikot välähdystä?

 8. mikuni sanoo:

  Kyllä niitä hukkakuvia tahtoo väistämättä tulla. Salamakysymystä en oikein ymmärtänyt, mutta jos tarkoitat miten ne laukaistaan niin käytän Youngnuo RF603II radiotriggereitä. Salamat ei näytä häiritsevän eläimiä.

  • Gahpir sanoo:

   Omaa liiketunnistinta kun mietin, niin ottaa aina kuvan kun eläin liikahtaa. Sitä ajattelin, että oletko kehittänyt jonkin systeemin, ettei ota sataa kappaletta salamakuvia, jos eläin jää ruokailemaan paikalleen. Saatko yhdestä tilanteesta useita käyttökuvia vai yhden. 

 9. mikuni sanoo:

  PIR liiketunnistin joka minulla on pidän minimissä herkkyyden osalta. Paljon jää varmaan paitsi, mutta ei tule niin paljon turhaa matskua. Ennätys kai oli myrskyn aikana n 700 tyhjää kuvaa oksaa ja lehteä eri asennoissa. Salamat alkoi hyytyä 500 ruudun kieppeellä 🙂

Vastaa